Opoziciji ni minut za dopunu dnevnog reda 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Boško Obradović, šef poslaničke grupe Dveri negodovao je juče zbog načina na koji je Maja Gojković, predsednica skupštine Srbije sazvala novu sednicu.

Prema njegovim rečima  sve je sračunato da se opoziciji onemogući da na poletku podnose dopune dnevnog reda.

„Po Poslovniku predloge za dopunu dnevnog reda poslanici mogu da dostavljaju 24 sata pre početka sednica. Nova sednica koja počinje u četvrtak u 10 sati zakazana je u 9 sati i 59 minuta, tako da je poslanicima ostavljen jedan minut da dostave dopunu dnevnog reda“, objasnio je Obradović, dodajući da su poslanici u elektronskom parlamentu  za saziv nove sednice obavešteni tek u 10 sati i 22 minuta, a stručne službe, dvadesetak minuta ranije.

Obradović je ocenio da je to jedan u nizu „skandala“ i „političkog nasilja“ koje vladajuća većina vrši u Skupštini i dodao da „nemile scene“ u parlamentu upravo izaziva vlast.

„Sada građani mogu da shvate zašto smo toliko borbeni, jer nas konstantno ponižavaju, gaze, sprečavaju da govorimo i sada ne dozvoljavaju ni da podnosimo dopune dnevnog reda“, istakao je Obradović i dodao da je opozicija u parlamentu uputila oko 150 predloga različitih zakona i da osim što vlast nikada nije želela da ih stavi na dnevni red sada nije dozvolila ni da poslanici o njima govore po tri minuta, koliko imaju kada pokušaju da objasne zašto žele da se njihovi zakoni nađu na dnevnom redu.

Predsednica parlamenta Maja Gojković  sazvala je novu sednicu parlamenta na čijem dnevnom redu je potrđivanje četiri ugovora, među kojima je i Ugovor o osnivanju Transportne zajednice i Ugovor o zajmu za kredit kod kineske Export-imopot banke za Projekat modernizacije i rekonstrukcije mađarsko-srpske železničke veze na teritoriji Srbije, za deoniocu Beograd Centar – Stara Pazova. Na dnevnom redu sutrašnje sednice biće i potvrđivanje Ugovora o zajmu kod KfW, Frankfurt na Majni, za Program vodosnabdevanja i kanalizacije u opštinama srednje veličine u Srbiji, kao i potvrđivanje izmena i dopuna finansijskih ugovora između Srbije i Evropske investicione banke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari