Organizator protesta “Srbija protiv nasilja” u Briselu za Danas: Naredno okupljanje biće ispred zgrade Evropske komisije 1Foto: Boško Savković

Osim u više gradova gradova u Srbiji, protest “Srbija protiv nasilja” danas je održan i u Briselu. Na protestu, trećem po redu u glavnom gradu Belgije, okupilo se dvadesetak građana.

Jedan od organizatora protesta je i Dragan Avramović, informacioni tehničar koji već trideset godina živi u inostranstvu, od čega dvadeset u Briselu. Za Danas navodi da je ovo treći protest “Srbija protiv nasilja”, a da su prethodno organizovali protesta protiv iskopavanja litijuma, kao i proteste “1 od 5 miliona”.

– Okuplja se uvek nas dvadesetak, od čega je desetak istih ljudi, a druga polovina se menja. U najvećem broju, to su naši ljudi koji žive u Briselu a dođe i poneki stranac, kaže Avramović za Danas.

Organizator protesta “Srbija protiv nasilja” u Briselu za Danas: Naredno okupljanje biće ispred zgrade Evropske komisije 2
Foto: Boško Savković

On navodi da je današnji protest bio održan u blizini Ambasade Srbije u Belgiji.

– Plan je bio da protestujemo ispred same zgrade ambasade, ali nam je policija rekla da zakonom nije dozvoljeno da protestujemo u neposrednoj blizini ambasade. Plan je da sledeći protest organizujemo na Šumanovom trgu, ispred zgrade Evropske komisije, navodi Avramović.

Na današnjem protestu u Briselu prisustvovao je i pisac i novinar Boško Savković koji je nedavno osuđen zbog krivičnog dela pozivanje na nasilno rušenje ustavnog poretka, zbog toga što je za transparent koji je nosio na protestu bila zakačena lutka Aleksandra Vučića. On je u intervjuu za Danas najavio odlazak u Brisel, rekavši da će o situaciji u zemlji upoznati svoje saradnike iz evropskih institucija.

Više o protestima čitajte u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari