Orlić sa ambasadorom Azerbejdžana: Život Srbima na Kosovu i Metohiji postao nemoguć 1Foto: FoNet/Kabinet

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić ukazao je danas, u razgovoru sa ambasadorom Azerbejdžana Kamilom Hasijevim, da je život Srbima na Kosovu i Metohiji postao nemoguć i da je cilj vlasti u Prištini da ih protera.

Orlić je zahvalio Azerbejdžanu na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i principijelnom stavu kada je reč o priznanju nezavisnosti Kosova.

Svima je jasno, pa i onima kojima je teško da to priznaju, predsednik Aleksandar Vučić predstavlja stranu koja se bori za mir uprkos nemogućim uslovima, a Aljbin Kurti uvek jedinu stranu koja pokušava da mir uništi. Priština za svoje neljudsko ponašanje čak drsko traži nagradu u vidu članstva u međunarodnim organizacijama, naveo je Orlić.

Ko to podrži, smatra Orlić, direktno podržava uništavanje mira i gaženje svih sporazuma.

Hasijev je potvrdio da su odlični odnosi Srbije i Azerbejdžana zasnovani prvenstveno na insistiranju dve države da se poštuju međunarodno javno pravo i teritorijalni integritet i suverenitet svake zemlje.

Bez toga nema ni zemlje, ni bezbednosti i naš stav po pitanju poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije je jasan i principijelan, rekao je Hasijev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari