Orlić u Buenos Ajresu prisustvovao inauguraciji novog predsednika Argentine 1Foto: Beta/Milan Obradović

Predsednik skupštine Srbije Vladimir Orlić, koji boravi u zvaničnoj poseti Buenos Ajresu, danas je prisustvovao inauguraciji novoimenovanog predsednika Argentine Havijera Mileija (Javier Milei), u svojstvu izaslanika predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Orlić je uz čestitke novom argentinskom predsedniku izrazio uverenje da će dve zemlje nastaviti da jačaju tradicionalno prijateljstvo, uz još sadržajniju saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa i snažnu privrženost poštovanju principa međunarodnog javnog prava, navodi se u saopštenju srpskog parlamenta.

On je zahvalio na poštovanju teritorijalne celovitosti i suvereniteta Srbije, kao i na podršci koju pruža stavovima Srbije u međunarodnim organizacijama.

Na marginama svečanosti u Buenos Ajresu, Orlić je imao niz susreta sa zvanicama, sa kojima je razgovarao o bilateralnim odnosima, kao i o mogućnostima za jačanje međuparlamentarne i druge saradnje.

Ekonomista Havijer Milei (53) postao je danas novi predsednik Argentine, položivši zakletvu tri nedelje posle izborne pobede kao autsajder koji je ušao u politiku pre dve godine.

Milei je pobedio u drugom krugu predsedničkih izbora odlazećeg ministra ekonomije i centriste Serhija Mase (Sergio Massa) sa 55,6 odsto glasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari