Osmi protest “Srbija protiv nasilja” u Nišu: Građani glasaju za “najaferu” gradske SNS vlasti 1foto FoNet/TV FoNet

Osmi protest “Srbija protiv nasilja” u Nišu biće održan u petak 4. avgusta, a građani će moći da glasaju za “najaferu” lokalne vlasti predvođene Srpskom naprednom strankom.

“Tema protesta biće ‘Sabrana nedela niških naprednjaka – čija je afera najveća?’, u okviru koje će se organizovati izložba svih afera vlasti niških naprednjaka i glasanje za ‘najaferu’. Pozivamo Nišlije da pomognu u nabrajanju nepočinstava niških naprednjaka, da se zajedno podsetimo svega što su uradili i da izaberemo ‘pobednika’. Sačuvajmo sva njihova nedela od zaborava i podsetimo ih da će za svako odgovarati”, saopštili su u Stranci slobode i pravde (SSP), koja je jedan od tehničkih organizatora protesta.

U toj stranci su dodali da je “poruka jasna- ne zaboravljamo nijedno nedelo jer svaka afera nasilje prema Nišlijama, a od zahteva protesta nećemo odustati”.

Protest počinje u 19 časova ispred Gradske kuće, u kojoj je kabinet gradonačelnice Dragane Sotirovski.

Osmi protest “Srbija protiv nasilja” u Nišu: Građani glasaju za “najaferu” gradske SNS vlasti 2
Foto: SSP Niš

Učesnici protesta „Srbija protiv nasilja“ zahtevaju hitno zaustavljanje dalje promocije nasilja u medijima i javnom prostoru, smenu Saveta REM-a, gašenje štampanih medija i tabloida koji promovišu mržnju i nasilje i kontinuirano krše novinarski kodeks.

Zahtevi su i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje promovišu nasilje poput Pinka i Hepi TV i hitno ukidanje programa koji promovišu nasilje, nemoral i agresiju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.

Zatražena je, takođe, smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina i hitno sazivanje sednice Skupštine Srbije na kojoj će se razmotriti odgovornost vlade i bezbednosna situacija u zemlji.

Ovaj protest u Nišu tehnički organizuju SSP, Narodna stranka, Stranka Zajedno- Moramo, Demokratska stranka, Zeleno- levi front, Pokret slobodnih građana i Pokret za preokret.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari