Šta god da je neko želeo ili mislio da postigne spaljivanjem mog automobila, ja ostajem tu gde sam – na KiM, samo što neću voziti kola. Mislim da je ovo albanska poruka sa juga KiM, jer se Albancima žuri da završe posao sa ovom vlašću u Beogradu i njenom platformom za Kosovo, a znaju da sam protiv toga“, kaže za Danas Marko Jakšić, narodni poslanik u Skupštini Srbije i član Predsedništva DSS.


Jakšićev automobil zapaljen je i uništen juče rano ujutru u severnom delu Kosovske Mitrovice, na parkingu ispred zgrade u kojoj stanuje. U incidentu, koji se dogodio juče tri sata posle ponoći, nije bilo povređenih. Vatrogasci su bezuspešno pokušali da ugase automobil, a KPS je otvorila istragu.

Politički analitičar Dušan Janjić ocenjuje za Danas da je reč o „ozbiljnom, zabrinjavajućem i neprimerenom korišćenju nasilja za političku marginalizaciju neistomišljenika, zbog čega bi trebalo da reaguje i centralna vlast u Beogradu“. On smatra da je na terenu već izvesno vreme postoji „tendencija marginalizovanja uticaja DSS i Majka Jakšića, koji može da mobiliše dobar deo Srba na severu KiM“.

Paljenje Jakšićevog automobila juče su osudili vladina Kancelarija za KiM i DSS. Iz DSS je poručeno da je „nikakvi napadi neće zastrašiti i ućutkati njihovu politiku odbrane KiM“. Novinske agencije javljaju da je pretprošle noći u Mikro naselju u severno Mitrovici zapaljen i automobil pripadnika KPS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari