"Osuđujemo zloupotrebu i pritisak na građane": DS Kragujevac povodom skupa podrške Srbima na Kosovu 1Foto: Z. S. M.

Gradski odbor Demokratske stranke čestita građanima Kragujevca i Šumadije što su juče jasno i glasno odbili da budu zloupotrebljeni u političke svrhe i pored toga što je pritisak na njih bio kao i uvek jak i bezobziran, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Demokratske stranke Kragujevac povodom jučerašnjeg skupa „Podržimo Srbe na barikadama” održanom u centru grada.

Po njihovim rečima, nikada ova vlast neće naučiti da se patriotizam ne dokazuje kvotama po javnim preduzećima, pritiskom direktora na zaposlene i sastavljem lista podobnih i nepodobnih radnika.

„Nije ovaj grad ni u ranim devedesetim prošlog veka pristao na prinudnu mobilizaciju za nejasne ciljeve, pa tako i ovo političko pozorište nije moglo da izbaci predstavu koja bi zainteresovala Kragujevčane“, smatraju u GrO DS Kragujevac.

Za njih nije upitna hrabrost građana, kao ni empatija prema nesrećama Srba na Kosovu i Metohiji ali otpor manipulacijama i čitavom inženjeringu podrške i mitingašenja koje gledamo već deceniju u Srbiji očigledno raste.

„Zatvaranje građana u torove, organizovane na javnim mestima i trgovima, da bi se medijski spinovala podrška politici velikog vođe, očigledno više nema prođu. Koliko god se za širu javnost skrivala činjenica pritiska na zaposlene u javnom sektoru, da se pojavljuju na od vlasti organizovanim događajima, zaposleni o tome više ne žele da ćute“, navodi se u obraćanju javnosti i medijima kragujevačkih demokrata.

Oni u njihovo ali i ime svih građana od vlasti zahtevaju da prekinu sa tom praksom, koja je odlika samo diktatorskih režima i zatvorenih društava.

„Šumadinci su bili i ostaće slobodni građani, ograničeni jedino ustavom i zakonom zemlje koju vole i u kojoj žive“, zaključuju u GrO DS Kragujevac.

Da podsetimo, juče se u kragujevačkoj pešačkoj zoni kod Krsta na skupu podrške Srbima sa Kosova i Metohije koje je organizovalo Zavičajno udruženje Ibarski Kolašin okupilo oko 2.000 ljudi ne samo iz Kragujevca već i ostalih gradova.

Kako je Danas pisao, pozivajući se na kragujevački portal „Glas Šumadije”, u pojedinim gradskim komunalnim preduzeċima vršen je pritisak na zaposlenene da prisustvuju skupu kod Krsta.

Takođe, juče je u toku bila poslednja ovogodišnja sednica Skupštine grada koja je prekinuta kako bi gradski odbornici mogli da prisustvuju ovom skupu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari