Otadžbina: Protesti na KiM u organizaciji Srpske liste kao parastosi

Ostavite komentar


  1. Hvala Bogu da imamo ko ce da se seti da treba da nesto uradimo u svoju korist. Vucic samo oblizuje usta i neznam koga glumi. Odmah uvesti reciprocne mere i ponistiti i ukinuti Odluku koju je izdajnicka vlada donela.Siptari znaju da zla koja su srbima nanosili godinama prikazu da su to srbi radili. Srbi koji vode ovu drzavu nista ne rade da svetu prikazu istinu.Mi smo jedini narod koji se stidi da svakog dana govori o svom nacionalnom identitetu To sramno nase skrivanje i uvlacenje drugima i ne prikazivati zlocine nad srbima bez obzira koliko siptari imaju podrske uvek u dobroj i pametnoj politici moze da se pobedi, to primer nasi mogu da vide bas kod siptara.
    Sto sami sebe okrivljujemo za nesto sto nismo kriv, Vucic pominje nase greske, pa to nisu nase greske Kosovo je nasa teritorija i morala se braniti, sto bi uradile i ostale drzave.Dozvolili smo da nam gostuju na televiziji takvi izdajnici srpskog naroda.Dozvolili smo da nam zombi kaljaju ime.Zalosno je kako dozvoljavamo da nam dele drzavu.Srbi na Kosovu i jesu kao na parastosu.Sami.Vucic im diriguje i pale svecu.Umesto da su svi posli ka carini a sa ove strane srbi koji su izbegli sa Kosova i ostavili svoje imanje svoje mrtve svoje svetinje gde su se vekovima krstili.Goloruki da srusimo carinu. Toliko nas ima preko 50 godina da srusimo sramnu carinu koju su srbi postavili.Srbija cuti i slusa Vucica koji vec davno ne govori da je to nasa teritorija bez obzira na priznanje nekih drzava.Kako da vratimo ono sto je nase.Tako sto Vucica slusamo da se prenemaze i uvek govori jedno isto.Sada je prilika, probudimo se.Sta god da uradimo necemo izigravati mucenike nego to mi na Kosovu i jesmo. Ali zalosno je za jedan narod kako je dozvolio da ovako lako dozvolimo da nas gaze i da smo uvek mi krivi.Ovo je prilika.

  2. Vi kao da niste na KiM pa tako pišete. Znate dobro da je Južna Kosovska Mitrovica nedavno ukinula vodu da bi naterala sever da plaća struju. Moji Goraždani mi svedoče da svakodnevno kada ima struje nema vode i obratno, a naročito nestaje struja u vreme kada su informativne emisije na Pinku i RTS-u.
    Vidimo da Albanci ignorišu i Hana i Mogerini i Palmera i Stotelbernga – a da Srbi sa KiM ili u Srbiji nešto slično urade odmah bi pale sankcije.
    P. S. Nikada pa ni tada nisu Srbi sa KiM odlučivali sami o svojoj sudbini i uvek je najjača politička stranka bila pion vlade. Jedino što je sada najjača stranka na KiM toliko brojna nije zbog direktive i pomoći Vučića već zbog toga što su „Opozicione stranke“ na KiM bez idejne ili su nesposobni da naprave otklon od Miloševićke politike koja nas je dovela tamo i ovamo gde nas je dovela. Onaj performans mladih Mitrovčana igranje košarke vezanim rukama je najbolja slika kosmetskih prilika i neprilika.

Ostavite komentar


Politika

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima 10

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima

Predsednik Kine Si Đingping je večeras, po dolasku u Beograd, poručio da mu je veiko zadovoljstvo što je u zvaničnoj poseti Srbiji "na srdačan poziv predsednika Aleksandra Vučića". Si je i u ime Vlade i naroda Kine "uputio srdačne pozdrave i najbolje želje prijateljskoj vladi i narodu Srbije" i izrazio uverenje da će poseta "biti plodonosna i otvoriti novo poglavlje u odnosima Kine i Srbije".

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.