Otkazana tribina u K. Mitrovici na koju su bili pozvani lideri opozicije iz Beograda 1foto: Kristijan Eker

Otkazana je tribina koju su za sutra najavili Pokret za odbranu KiM, predstavništva Dveri, Otadžbine i Srpskog Nacionalnog Foruma.

Na tribinu su, kao govornici, bili pozvani prof. Miloš Ković, lider pokreta Dveri, Boško Obradović, Miloš Jovanović iz Novog DSS-a, lider udruženja građana „Čuvari Srbije 1244“ Jovana Stojković, prof. Dejan Mirović, Milica Đurđević Stamenkovski iz stranke Zavetnici i Borislav Antonijević, prenosi KoSSev.

Poverenik Pokreta za odbranu KiM, Nebojša Jović, najavio je da je na ovom događaju trebalo da učesnici tribine razgovaraju sa građanima o aktuelnoj situaciji i temama koje se tiču budućnosti, egzistencije i bezbednosti.

Takođe je najavio i odgovore na pitanja „Kako da Kosovo ostane Srbija?, Kako da Vučić ode sa vlasti i krivično odgovara za veleizdaju? i Kako sprečiti da se neki novi Vučić nakon Vučića pojavi?“

Događaj je, prema najavi, trebalo da bude održan sutra u podne kod nekadašnje kafane „Sidro“.

Jović je večeras za KoSSev potvrdio da je tribina otkazana, sada tvrdeći da je bilo planirano da se održi u prostorijama „CEC“-a.

On je za otkazivanje tribine prst uperio u direktora NVO „Aktiv“, Miodraga Milićevića, koji je, prema njegovim rečima, trebalo da izda prostor organizatorima, poručivši da je „jedna poruka njegovih donatora glavni razlog zabrane korišćenja predviđenog prostora“.

Štaviše, tvrdi da organizatori „nemaju ništa“ sa otkazivanjem, odnosno odlaganjem tribine.

S druge strane, direktor NVO „Aktiv“, u kratkoj izjavi za KoSSev, kazao je da je stvarni razlog „pomeranje dolaska ključnih govornika“.

„Ipak, ni sa njima, ni bez njih ne bi mogao u CEC“, naveo je Miodrag Milićević.

Inače, CEC koji je donedavno funkcionisao pri aktivu, prema Milićevićevim ranijim rečima nije više deo NVO Aktiv jer je ugovor za korišćenje ovog prostora istekao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari