Otvoreno pismo Ekološkog ustanka ambasadoru SAD: Želje Hila su jedno, a stvarnost je drugo 1Foto: BETAPHOTO/ DRAGAN GOJIĆ

Ekološki ustanak reagovao je na izjave ambasadora SAD Kristofera Hila otvorenim pismom.

Kako se u pismu navodi, osim što je za iskopavanje srpskog litijuma, kao što se javno i deklarisao, sad smo konačno čuli i da ambasador Hil iskreno želi da prihvatimo da je Kosovo nezavisna država.

„Da li bi ambasador Hil pristao da prizna nezavisnost Teksasa kada bi narod Srbije to tražio. Želje su je jedno, a stvarnost je nešto sasvim drugo. Ta stvarnost je zapisana u Ustavu Republike Srbije i glasi da je Kosovo i Metohija sastavni deo Republike Srbije. Ovakve izjave gospodina Hila i kada je reč o projektu Jadar, kao i o Kosovu i Metohiji, predstavljaju pritisak na građane i direktno mešanje u unutrašnju politiku Republike Srbije“, navode u Ekološkom ustanku Aleksandra Jovanovića Ćute.

Kako dodaju, ukoliko bi se želje ambasadora Hila ispunile, rezultat tih želja i takve politike, bio bi egzudus Srba sa KiM i doline Jadra.

„O tome da li će biti iskopavanja litijuma i da li će KiM biti nezavisno, pitaće se isključivo građani Republike Srbije. Jer, kao što je za Vas Amerikance Ustav svetinja, tako je i za nas gospodine Hil, Ustav naše zemlje, najviši pravni akt koji moramo poštovati“, zaključuje se u pismu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari