Poslednji miting SNS-a u kampanji za lokalne izbore, Vučić poručio da očekuje ubedljivu pobedu u Beogradu 1Foto: Lena Stevanović/ Danas

U hali sportova „Ranko Žeravica“ održan je predizborni miting liste „Aleksandar Vučić – Beograd sutra“. Hala je bila puna je do poslednjeg mesta, a sa tribina pristalice SNS skandirale su Srbija Srbija i Aco Srbine.

Ispred hale sportova nalazili su se brojni autobusi koji su dovezli simpatizere iz cele zemlje.

Gradonacelnik Ljubljane Zoran Jankovic prvi je govorio na mitingu i kako je naveo danas je sa ponosom ovde u Beogradu.

– Bio sam i u Kragujevcu i to je bila velika pobeda i tu pobedu ćemo samo potvrditi u nedelju. Jako se ponosim što je Beograd dobio Ekspo. Što je  jedan beograd pobedio gradove iz Evrope, Amerike i Azije. Želim gradonačelniku da ostane u dobrim odnosima sa građanima i predsednikom, a budući da sam bio na mnogo ekspa do sada mogu da vam kažem da mislim da će ovaj u Beogradu biti najbolji, rekao je Janković i dodao da je za njega Ljubljana najlepši grad, ali Beograd ako ovako nastavi ozbiljno će se približiti.

Poslednji miting SNS-a u kampanji za lokalne izbore, Vučić poručio da očekuje ubedljivu pobedu u Beogradu 5
Foto: Lena Stevanović/ Danas

Milica Đurđević Stamenkovski, ministarka za brigu o porodici i demografiju Srbije i liderka stranke Zavetnici rekla je da se obraća u ime stranke Zavetnici koja je deo velike koalicije državotvornih snaga.

– Okupili su se svi oni koji znaju da nema države bez slobode i slobode bez države. Prekoputa nas našle su se velike slike koje protiv nas nisu štedele ni snagu ni uticaj. Ali mi smo znali šta branimo. Borba je bila naša budućnost i Srbija je kroz tu borbu hodala podignute glave. Hteli su da prikažu svetu da je Srbija sama protiv svih. Nisu oni donošenjem rezolucije pokazali da više vole Bošnjake, već višak prezira prema Srbima, ali Srbija je imala poslednju reč. Srbija je postala predvodnik slobodnog sveta. Dok je Srbija vodila ovu borbu deo opozicije je odmagao, omalovažavali je i unižavali. Oni da su na vlasti bili bi kosponzori ove rezolucije. Arogantni razmaženi i lenji, jedino što imaju da ponude građanima je kako da sruše Vučića, istakla je Đurđević Stamenkovski.

Poslednji miting SNS-a u kampanji za lokalne izbore, Vučić poručio da očekuje ubedljivu pobedu u Beogradu 6
Foto: Lena Stevanović/ Danas

Iznela je takođe i plan i program svog ministarstva u vidu novčane pomoći za prvo, drugo i treće dete i naglasila da će na ovim pitanjima raditi zajedno sa predsednikom.

Do sadadašni govornici na mitingu uopšte nisu govorili o lokalnim izborima i temama u vezi sa njima, već se govori o Kosovu, rezoluciji, i Vučiću kao heroju koji se bori protiv etikete genocidnog naroda, javlja reporterka Danasa.

Lider SPS-a Ivica Dačić rekao je da su Savo Manojlović i Đilas, koji doduše ne učestvuje na izborima, isti.

Poslednji miting SNS-a u kampanji za lokalne izbore, Vučić poručio da očekuje ubedljivu pobedu u Beogradu 7
Foto: Lena Stevanović/ Danas

– Patriotske stranke poput Nestorovića i Jovanovića koji bi se posle pridružili antisrpskoj opoziciji. A Lazovića i Dobricu Veselinovića da ne spominjemo, koji govore da je u Srebrenici bio genocid, govore da Kosovo nije naše. Sve sto rade predstavlja anti srpsku politiku, istakao je Dačić i poručio da su ovo važni izbori za celu Srbiju.

Beograd treba da ima srpskog gradonačelnika srpsku gradsku upravu, jer će samo tako biti dobar svim građanima – Bošnjacima, Mađarima, Slovencima, a kada nismo imali srpskog gradonačelnika, onda je bio dobar svima drugima, a najmanje Srbima, rekao je kandidat za gradonačelnika Beograda na listi „Aleksandar Vučić – Beograd sutra“ Aleksandar Šapić.

Odlučio sam da ne pričam puno o metrou, ni o Ekspu, da ne govorim mnogo o novim mostovima, tunelima, obnovljenim bulevarima, vrtićima, školama, svemu što je urađeno proteklih godina u Beogradu, rekao je Šapić.

Hoću da govorim o ljudima, dodao je, jer uz sve kapitalne stvari, zaboravimo na ljude.

Trudio sam se da brinemo o ljudima, uveli smo mnogo socijalnih mera da pomognemo koliko možemo, naveo je Šapić.

Neophodno je da u teškim vremenima i za svet i Srbiju, posebno posle ove sramne odluke protiv našeg naroda, budemo jedni uz druge, jedinstveniji nego ikada, poručio je.

Poslednji miting SNS-a u kampanji za lokalne izbore, Vučić poručio da očekuje ubedljivu pobedu u Beogradu 8
Foto: Lena Stevanović/ Danas

Ne možete da podržavate one koji dele Beograđane na one koji žive u krugu dvojke i one koji žive na obodima grada. Ako hoćete da budete Beograd, morate da volite i one koji dođu u naš grad i čine našu lepu prestonicu, kazao je Šapić.

Uz predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji od aplauza nije mogao da krene da govori, nalazili su se i ljudi koji su izgubili svoje najbliže u prošlogodišnjem masovnom ubistvu u Duboni i Malom Orašju, javlja reporterka Danasa.

Poslednji miting SNS-a u kampanji za lokalne izbore, Vučić poručio da očekuje ubedljivu pobedu u Beogradu 9
FoNet/Instagram Miloš Vučević

– Izbori pred nama su važni, ali uprkos svim preprekama pokazali smo da možemo da se dignemo kao feniks iz pepela. lako je da pričate šta ne valja, ali ti koji nas kritikju nikada nisu pokazali šta su oni uradili. Verovali ste u ozbiljnost i odgovornost i spremi smo da pokažemo zube onima koji su hteli da sruše naše državne interese, poručio je Vučić i pozvao je ljude da izađu na izbore i dodao da očekuje ubedljivu pobedu u Beogradu.

Kako je rekao uloženo je mnogo para da nam sruše zemlju, insinuirajući da je opozicija iz inostranstva dobila veliku finansijsku pomoć.

– Posle svega što se desilo u UN moramo biti ujedinjeni. Jako sam ponosan na ono što smo uradili u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Novi Sad sad ima tri mosta, a oni koji su protiv nas bili su protiv toga. Oni koji su protiv nas u Beogradu bili su protiv Beograda na vodi. Sve što neko radi oni su protiv toga,  i sve smo čuli protiv čega su, samo nismo čuli a za šta su. Jedino što im je važno je da se dočepaju vlasti i da “mrze Vučića”. Nije mani problem što mrzite mene, imam problem što ne volite svoju zemlji, što se ne zalažete za naše interese, što nemate plan i program, naveo je predsednik i poručio da neće dozvoliti da iko razbije jedinstvo našeg naroda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari