Pajić (PSG): Zahtevi Evropske unije očekivani i normalni 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Evropska unija se često u Srbiji predstavlja kao neka sila koja ispostavlja zahteve i zadatke, rekao je danas narodni poslanik Pokreta slobodnih građana (PSG) Vladimir Pajić i dodao da su takvi zahtevi tokom pristupnog procesa očekivani i normalni, jer sam proces pristupanja traži usaglašavanja i prilagođavanje.

„I to upravo svrbi aktuelnu vlast i Vučića lično“ dodao je Pajić u pisanoj izjavi.

Pajić je ocenioda je „strah vlasti od Evropske unije kao kontrolnog mehanizma sa tužilačkim ovlašćenjima“ najveća blokada ulasku Srbije u EU.

„Zbog toga Vučić drhti i od rezolucije parlamenta o izbornoj krađi. Ko se na evropsko tužilaštvo opeče taj i na rezoluciju duva“, ocenio je Pajić.

Pajić je naveo i da je u tom smislu vlast u Srbiji dodatno onespokojena nakon vesti iz Hrvatske, da po nalogu evropskog tužilaštva, hrvatska policija u Ministarstvu kulture i informisanja u toj zemlji ispituje sprovođenje projekata.

„Vučiću sigurno nije dobro. A tek nije dobro ministarki kulture Maji Gojković. Banka za razvoj Saveta Evrope obezbedila je dvadeset miliona evra za obnovu ustanova kulture, a veliki deo planiranih aktivnosti nije završen“, poručio je Pajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari