Pajtić: Ideja da se izbori zakažu za 28. april podsmevanje Evropskom parlamentu, ODIHR-u i opoziciji 1foto FoNet Milica Vučković

Nekadašnji predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić ocenio je da ideja da se beogradski izbori zakažu za 28. april podsmevanje Evropskom parlamentu, kancelariji OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), Evropskoj komisiji, opoziciji i građanima koji su na izbore izašli u decembru prošle godine.

Pajtić je za današnji list „Nova“ rekao da je potpuno očigledno da je nemoguće promeniti bilo šta od izbornih uslova do tog datuma, kao i da je jasno da predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavljuje taj datum kako bi ispipao „puls javnog mnjenja“ i video da li će otpor biti velik.

„Mislim da, ukoliko opozicija bude dovoljno čvrsta u tome da izbori ne mogu biti održani tog datuma, on će biti primoran da datum promeni. Sumnjam da će ići protiv opozicije i protiv međunarodne zajednice, u trenutku kada je nemoguće išta od izbornih uslova promeniti“, naveo je on.

Govoreći o formatu opozicije na predstojećim izborima Pajtić je kazao da, ukoliko bi se išlo u dve kolone, misli da bi ona oko Nove Demokratske stranke Srbije morala da bude šira, odnosno da uključi i Narodnu stranku, Dosta je bilo, Dveri, kako bi bilo što manjeg rasipanja glasova.

„S druge strane, čak i jedna kolona, u kojoj bi bili ‘Srbija protiv nasilja’, koalicija NADA i još neki od desnih političkih aktera, ako istraživanja pokažu da to donosi sinergiju, jeste nešto u šta treba ući“, dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari