Panović: Ako bude izbora u Beogradu, teško da će naprednjake voditi Šapić 1Foto: N1

Glasovi koje je Aleksandar Šapić dobijao na Novom Beogradu nisu se automatski prelili u SNS, i sudbina sadašnjeg gradonačelnika vezana je za mogućnost novih izbora u glavnom gradu, rekao je programski direktor Demostata Zoran Panović.

 

“Ako bi bili izbori u Beogradu, mislim da je teško očekivati da bi Šapić vodio listu SNS-a”, rekao je Panović u Novom danu na N1.

Na pitanje da li SNS brani Šapića kao što brani neke druge funkcionere kada se nađu pod lupom javnosti, Panović odgovara odrečno.

Ocenio je da bi oslabilo vlast kada bi se Šapić vratio u opoziciju, ali i da opozicija mora da ohrabruje ljude iz SNS-a da pređu na njihovu stranu.

“Nema budućeg stabilnog režima bez konvertita iz SNS-a”, kazao je Panović.

Ponovio je da bivša ministarka Zorana Mihajlović ima “opozicioni potencijal”, ali da mora da izađe iz “zone komfora”.

Za vladajuću Srpsku naprednu stranku kaže da je “odavno počela proces ‘re-šešeljizacije’”, i da se o njima “može govoriti kao o unapređenim radikalima”.

Govoreći o pretnjama medijima ocenio je da se društvo, što se tiče javnog prostora, vratilo unazad i da su “neke stvari koje su bile ekstremne sada postale dominantne”.

Takođe je istakao da svaku pretnju bezbednosti predsednika Srbije ne treba odbacivati.

“Ova zemlja je izgubila premijera u atentatu i mislim da sve sumnje o atentatu na predsednika treba shvatiti ozbiljno”, rekao je Panović.

Ponovio je navode Demostata da francusko-nemački plan za dogovor Srbije i Kosova “neće zvučati toliko traumatično za Srbiju” i da nije tačno ono što je procurelo u javnost.

“Nudi se finansijska pomoć i gasna diversifikacija, jedna vrsta revitalizacije EPS-a u Srbiji, zaštita Srba na Kosovu i kulturne baštine”, rekao je.

Upitan koju poruku Zapadu šalje dolazak “Raša tudeja” u Srbiju, kaže da je medijski prostor već sada “pro-putinovski” i da je Zapadu važnije pitanje odnosa sa Kosovom u ovom trenutku.

“Srbija je permanentno godinama postajala politički i mentalno zavisna od Putina i Rusije”, kazao je Panović.

Izvor: N1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari