Patrijarh Porfirije na Dan srpskog jedinstva: Podižemo svoju zastavu za spasenje sprskog i svih naroda koji sa nama žive

Ostavite komentar


  1. Lepe i poucne reci od nekadasnjeg clana RRA (REM), koji je putovao ‘sluzbeno’ 2009 u Las Vegas 20 (dvadeset) dana…

  2. Ponosimo se nasim patrijarhom.Crkva je temelj ovog naroda.I ma koliko se nasi neprijatelji upinjali da nam ogade i njega i crkvu,mi postajemo samo jaci.Mada,komunizam je jos uvek veoma jak.Brozovi uvlakaci se ne predaju i ocekuju da im zapad opet posalje nekoga ko ce bajonetom jurisati na nasu lepu Srbiju.

  3. Kakve reči od osobe koja tvrdi da je podložna Hristu Spasitelju! Patrijarh Porfirije bi trebalo da zna da Isus vlada kao Kralj na nebu i da ne trpi nikakvo suparništvo, pogotovo ono koje dolazi od korupciji i neslozi sklonih ljudskih vlasti (Psalam 2:12). Drugo, Isus kao ni njegov Otac Jehova Bog, nisu pristrasni te im je sasvim svejedno ko diže neku zastavu i u čije ime. Apostol Petar je jasno izjavio u 1. veku neprolaznu činjenicu:„Sad zaista shvatam da Bog nije pristran, nego iz svakog naroda prihvata onog ko ga se boji i čini što je pravedno.'“ (Dela 10:34,35). Dakle, gosn. Porfirije, bi trebao da sledi ove uzore u svom razmišljanju, ali na žalost i on i ostali verski dostojanstvenici ne polažu veru u Božje Kraljevstvo, nego u vladare odnosno ljudske „smrtnike od kojih nema pomoći“ (Psalam 146:3).

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.