Petković: Kurti započeo nelegalne radove u Leposaviću, na zemlji koju je bespravno uzurpirao 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je danas da je „Aljbin Kurti danas sa teškom mehanizacijom i specijalnom policijom započeo nelegalne radove na srpskoj zemlji u opštini Leposavić, konkretno selima Dren i Lešak, koju je bespravno uzurpirao 16. januara nekakvom jednostranom odlukom o eksproprijaciji“.

Dodaje da u zaseoku Zaselje, jutros su, kako navodi, Kurtijevi predstavnici započeli radove na proširenju puta koji od magistralnog puta vodi do vrha brda koje je, napominje se, nelegalnom ekproprijacijom obuhvaćeno.

“O ovoj novoj uzurpaciji srpske zemlje na severu Kosova i Metohije jutros sam direktno obavestio i sve međunarodne predstavnike, kao i lično posrednika u dijalogu Miroslava Lajčaka.

Izneo sam jasan zahtev da međunarodni predstavnici zaustave nove jednostrane poteze Kurtija na severu i protivpravne radove u opštini Leposavić kojima se oduzima zemlja srpskih domaćina i planira rušenje čak i srpskog groblja, zarad izgradnje nove nelegalne policijske baze”, navodi Petković.
Petković poručuje da je odluku o nelegalnoj eksproprijaciji Priština donela sa jasnom namerom Kurtija da izazove nove tenzije i krizu na terenu.

Naš list je pisao o ovoj eksproprijaciji, kako je saznao KoSSev portal, 80 hektara zemljišta u Leposaviću, pa i seosko groblje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari