Petković: Nakon posete Ane Brnabić Kurti brže bolje potrčao da se slika na severu Kosova i Metohije 1Petar Petković Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Dobro je da je Aljbin Kurti detaljno gledao posetu Kosovskoj Mitrovici premijerke Srbije Ane Brnabić, Zvečanu i Leposaviću, jer je mogao da nauči kako se šalju poruke mira, demokratije i stabilnosti i koga Srbi jedino prihvataju za svog premijera, ocenio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Samo što je Anu Brnabić sa oduševljenjem dočekalo više hiljada Srba, dok je Kurti krišom i tajno morao da se „šunja severom naše pokrajine, da ga slučajno neki Srbin ne sretne, a jedini koji su ga dočekali jesu pripadnici Rosu“, ukazao je Petković. Prema njegovoj oceni, to najbolje govori koliko „Kurti nema šta da traži na severu pokrajine i da je njegova jedina namera da izazove tenzije, provokacije i nestabilnost, uz opsesivnu želju da se snima za društvene mreže“. Nema sumnje da je Kurti dobro zapamtio kako mu je srpski narod nedvosmisleno pokazao da nema šta da traži na severu Kosova i Metohije kada je poslednji put javno pokušao da kroči u neku srpsku sredinu. Zato sada mora da se prikrada i snima, da ubedi sebe da je zaista bio na severu, zaključio je Petković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari