Petković posle sednice o Kosovu: Bezidejna i neodgovorna politika opozicije prema najvažnijem nacionalnom pitanju 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Poslednja dva dana mogli smo da vidimo razliku između odgovorne državotvorne politike prema Kosovu i Metohiji, koju je predstavljao predsednik Aleksandar Vučić, i cirkusantske, bezidejne i neodgovorne politike opozicije prema najvažnijem nacionalnom pitanju, koja je dobila lekciju iz patriotizma koju će dugo pamtiti, izjavio je Petar Petković.

Direktor kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju naveo je u pisanoj izjavi da je opozicija još jednom pokazala da ih muke Srba na Kosovu i Metohiji ne zanimaju i da ih je baš briga za naše heroje koji su ih gledali sa skupštinske galerije dok su pokušavali da izazovu haos, već da ih samo zanima da sakupe jeftine političke poene i isprovociraju nasilje.

Posle više od 20 sati rasprave, Vučić je, govoreći o franscusko-nemačkoj inicijativi koja mu je predočena, argumentovano i realno odgovarao na sva pitanja i napade opozicije, koliko god oni bili neutemeljeni, jer je mu je

važno da našem narodu i svim građanima predstavi objektivno stanje na terenu i da ukaže na sve izazove s kojima se naša država i naš narod na KiM suočavaju, a ne da politički profitira na muci našeg naroda, istakao je Petković.

Što je najvažnije, dodao je, Vučić je bez uvijanja, direktno i nedvosmisleno poručio da Srbija nikada neće pristati na članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama, niti će na bilo koji način priznati lažnu državu, što je tokom rasprave u Skupštini Srbije ponovio više puta.

Umesto jedinstva oko najvažnijeg pitanja, sloge i mudrosti, mogli smo da vidimo kako izgleda kada opozicija partijske i političke interese stavi u prvi plan i kada iz takvih neodgovornih političara krene da kulja mržnja i njihovo ogoljeno nasilje u Skupštini, ukazao je Petković.

S druge strane, cela Srbija je mogla da vidi kako se odgovorno, hrabro i pristojno Vučić bori za narod i državu. Jakim argumentima, suvim činjenicama i ozbiljnošću, Vučić je pokazao kako se vodi diskusija u Skupštini, ocenio je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari