Petković: Srbi na Kosovu moraju da poštuju Kfor i Euleks, ne smemo nasedati na Kurtijeve provokacije 1foto EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je jutros da Srbi ne smeju da „nasedaju na provokacije“ i da moraju da poštuju Kfor i Euleks, koji su dužni da ih zaštite na KiM.

„Relativno je mirno, ali situacija je napeta do tačke usijanja zbog (premijera Kosova Aljbina) Kurtija, koji hoće da se obračuna sa srpskim narodom na Kosovu i Metohiji“, rekao je Petković za RTS.

On je ponovio da su Srbi podigli barikade zbog hapšenja bivšeg pripadnika kosovske policije Dejana Pantića, ističući da je uhapšen nevin čovek, koji je zatvoren „ko zna gde, bez razloga“.

„Reč je o kršenju ljudskih prava Srba na Kosovu i Metohiji. Srbi na barikadama hoće da odbrane Briselski sporazum, jer Kurti ne poštuje nijedan sporazum“, rekao je Petković.

Srbi su poniženi i svakodnevno „trpe Kurtijevo nasilje“, naglasio je Petković.

„Ne dao Bog da dodje do rata, činimo sve da sačuvamo mir i stabilnost i ne smemo da nasedamo na provokacije“, zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari