Petković: Srbi neće plaćati struju Prištini, već Elektroseveru 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/MO)

Nema više pretnji da će bilo ko da upada u Valač, nema više pretnji da će se naplaćivati bilo kakvi dugovi, jer to nije istina, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i istakao da će sve moguće usluge obavljati isključivo Elektrosever i neće Srbi plaćati struju Prištini, već Elektroseveru, prenosi KoSSev.

On je, u Kosovskoj Mitrovici, rekao da će Elektrosever trajno biti prisutan u Valaču, i da će imati licencu za snabdevanje i „sve ostalo kada je reč o uvozu i izvozu“.

Petković je tokom prepodneva otvorio tri fabrička pogona u Zubinom Potoku, a potom i „Interaktivni multimedijalni centar“ u Kosovskoj Mitrovici.

U obraćanju medijima ukazao je na važnost zaključenja dogovora o energetici, uz konstataciju da će se njegova dobrobit „i te kako videti“ kada dođu jesen i zima, odnosno kada dođe do krize u celoj Evropi.

Nakon što je prošle nedelje zaključena „Mapa puta“ o sprovođenju do sada postignutih dogovora Beograda i Prištine o energetici, Petković je u više navrata od tada izjavljivao da je Elektrosever time dobio samostalnost.

Na pitanje novinara na osnovu čega tvrdi da je Elektrosever dobio samostalnost, dok Priština istovremeno kaže da nije, te zašto je Beograd odustao od traženja licence za distribuciju za novu kompaniju na kojoj je insistirao još od 2015. godine, Petković je umesto objašnjenja i odgovora ispitivao i prozvao novinara da nije pročitao ni dokumente iz 2013, odnosno 2015, kao ni sadašnju mapu puta, navodi KoSSev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari