Petković u razgovoru sa italijanskim ambasadorom: Priština relativizuje dogovore postignute sa Beogradom 1Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju (kim.gov.rs)

Priština pokušava da relativizuje ranije postignute dogovore u dijalogu sa Beogradom u oblastima energetike, slobode kretanja, pravosuđa, a nema dovoljno razumevanja za pitanje nestalih, rekao je danas direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković u razgovoru sa italijanskim ambasadorom Karlom Lo Kašom.

Petković je zahvalio ambasadoru, koji završava svoj mandat u Srbiji, na dobroj saradnji, zalaganju i posvećenosti u razumevanju i rešavanju problema na Kosovu i Metohiji, saopštila je Kancelarija.

Beograd je ispunio sve preuzete obaveze, dok Priština punih devet godina pronalazi izgovore da ne sprovede dogovore koji se odnose na Zajednicu srpskih opština, predočio je Petković.

On je naglasio da je Beograd dosledno opredeljen za izgradnju stabilnosti u regionu i rešavanje svih sporova isključivo političkim i diplomatskim sredstvima, iako Priština ne pokazuje volju za takvim načinom prevazilaženja nesuglasica.

Petković je poželeo Lo Kašu mnogo uspeha na novoj dužnosti i izrazio uverenje da će se nastaviti dalja intezivna i prijateljska saradnja dve zemlje, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari