Jovanović: Pitanje položaja Vojvodine ostaje otvoreno

Ostavite komentar


  1. Vojvodina je nekadašnjim ustavom imala mnogo veća prava i nadležnosti, te bila naj razvijeniji deo tadašnje Jugoslavije

    1. Biće ponovo u budućoj parlamentarnoj kraljevini Srbiji u kojoj će biti potpuno autonomna regija kao i svaka u EU sa ustavnim i zakonskim određenjem svih ovlašćenja koja joj pripadaju a građani slobodni da preko izvršne vlasti, koju će izabrati na slobodnim izborima bez mešanja države, sami određuju gde će sredstva iz budžeta usmeriti i koliki i kakav će on biti. Niko neće moći taj budžet uzurpirati pa ni premijer iz Beograda niti kralj koji će biti zapravo ustavom uokviren kao prvi počasni domaćin kod kuće kad dočekuje inostrane predstavnike i prvi počasni ambasador Srbije u svetu, uz humanitarni rad i ništa više od toga. Samo takva država u kojoj su građanska prava i privatna svojina svetinja, će obezbediti Vojvodini pravi povratak na razvijeni evropski put i naše građane pospešila da ostanu u takvoj zemlji, a dijasporu da ulaže u nju i razmišlja o eventualnom povratku.

      1. bravo nikola,prvu put citam nesto pametno,i jos samo na to tvoje da dodam da porez koji placamo 90% ostane u opstini gde zivimo i Bog da nas vdi…..bravo

  2. Treba svih 100% poreza ostati u opstini a da nam drzava odrzava zdravstvo i skolstvo a vojsku i ostalo ako im treba neka finansiraju pa kakva je to autonomija ako nesto trebamo dati mi samo trebamo dobijati.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.