Plakati protiv Miloša Jovanovića i u Subotici, gradski odbor Dveri optužio SNS za lepljenje i traži njihovo uklanjanje 1Foto: Lidija Valtner

Gradski odbor Srpskog pokreta Dveri u Subotici saopštio je da su plakati usmereni protiv predsednika Nove Demokratske stranke Srbije Miloša Jovanovića osvanuli i u ovom gradu, za čije lepljenje optužuju aktiviste i članove Srpske napredne stranke.

“Juče je grad Subotica osvanuo sa plakatima koji su uvredljivi, sramne sadržine koji promovišu laž, bahatost, nemoral vladajuće stranke. Nema nikakve dileme da su plakate lepili aktivisti i članovi SNS-a. Lepljeni su i po mnogim mestima koji nisu predviđeni za njihovo postavljanje”, navodi se u saopštenju koje su, osim subotičkog odbora Srpskog pokreta Dveri, potpisali i Srpska stranka Zavetnici, Nova Demokratska stranka Srbije i Pokret obnove kraljevine Srbije.

Smatraju da takav čin, da se preko plakata “unize politički neistomišljenici sa neistinama”, samo potpiruje atmosferu i sukobe u društvu.

“Ne znamo ko je ideolog ovakvih plakata ali ono što zasigurno znamo je da je Grad Subotica mnogonacionalna i multikulturalna sredina i da se na ovakav način raspiruje mržnja prema onima koji drugačije misle”, dodaje se u saopštenju.

Zbog toga su zatražili od poverenika Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Subotici i gradonačelnika Stevana Bakića da se svi plakati uklone, da se očiste grafiti po trotoaru i da, kako su naveli, svim građanima Subotice uputi izvinjenje.

“Gradonačelnik bi trebalo da bude čovek koji zastupa interese i mišljenje svih građana i pri tome ne bi smeo da pravi razliku ni po političkoj, verskoj, nacionalnoj, ali ni po bilo kojoj drugoj osnovi”, zaključuje se u saopštenju.

Opozicione stranke koje su se, kako su naveli, okupile u jedan državotvorni blok oko očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Republike Srbije, nemaju nameru da cepaju plakate, već da “oni koji raspiruju mržnju u društvu treba da ih sami uklone i tim činom bar malo pokažu da su članovi ove naše zajednice”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari