"Reci ne terorističkoj organizaciji": Plakati protiv Milana Radoičića i Srpske liste na severu Kosova 1foto: Printscreen/Facebook/Radoica Radomirović

Zamenik ministra za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Radoica Radomirović objavio na svom Fejsbuk nalogu fotografije plakata protiv bivšeg potpredsednika Srpske liste Milanu Radoičiću osumnjičenog za dešavanje u selu Banjska.

Plakati su, naveo je Radomirović, izlepljeni u Zubinom Potoku i Leposaviću.

Njima se Radoičić označava kao „lažni patriota“, a Srpska lista kao teroristička organizacija.

„Ko je Milan Radojičić? Lažni patriota. Osumnjičeni za brojan ubistva Srba na Kosovu. Vlasnik narko laboratorije. Kriminalac koji je zloupotrebio našu mladost zarad ličnog bogaćenja. Terorista“, stoji na plakatima.

Poručuje se i „Recite NE terorističkoj organizaciji (Srpska lista)“.

Milan Radoičić osumnjičen je pred srpskim organiam da je sa, za sada, više nepoznatih lica, izvršio krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i teška dela protiv opšte sigurnosti je u toku i radi se na prikupljanju i obezbeđivanju dokaza, rečeno je za N1 u Višem javnom tužilaštvu (VJT).

Kosovska policija upoznata je sa tim da su na više lokacija na severu Kosova postavljeni plakati te sadržine.

Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veljton Eljšani rekao je za Kossev da nema osnova da se pokrene istraga zbog tih plakata, jer je tužilac tako zaključio.

„Upoznati smo sa tim, obavestili smo tužioca, ali on je zaključio da nema osnova da se pokrene slučaj“, rekao je Eljšani za KoSSev.

Od Srpske liste Kossev nije uspeo da dobije komentar povodom ovog slučaja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari