Podignuta optužnica protiv Tačija i Veseljija

Zbog optužbi za ratne zločine, skoro 100 ubistava, prisilnog nestajanja lica, progona i mučenja  

Ostavite komentar


  1. Ne zaboravimo, krvavo razaranje Jugoslavije su zapičeli, ruku pod ruku, kosovski antijugosloveni Albanci, Srbi i Crnogosrci. Što ne znači da su ostali zlikovci-rasturači (inostrani i domaći u svim jugo-feudima) manje krivi i odgovorni.

    1. Krvavo razaranje Jugoslavije je započeo Slobodan Milošević. Svi drugi su sporedni glumci koji su hteli da dobiju nešto za sebe.

      1. Iza krvavog raspada stoji Nemacka i vesto (zlo)upotrebljena zelja Hrvata(i Slovenaca) za samostalnom drzavom.To je visedecenijski proces,daleko od toga da je Milosevic nevin,ali to je suvise pojednostavljeno misljenje da je on glavni ili jedini krivac.Pre ce biti da je ispao naivan( glup) u raspadu Jugoslavije,cenu je naravno platio narod,Srpski i bosanski muslimani,najvise.

      2. Milosevicu su pevali pesmu, i posle Tita-Tito odn Milosevic. Posto politicari iz drugih federalnih jedinica ex-Yu nisu prihvatili da im ambiciozni bankarski cinovnik „kroji kapu“ onda se Milosevic uhvatio za matricu o ugrozenosti srba,ma gde oni bili. Ode Milosevic, osta matrica, da truje atmosferu u Srbiji sa njenim gradjanima kao i svojim susedima.

      3. @Aleks

        Mora da si sa sve peticama zavrsio nvo kurs.

  2. Vest koja leči decenijske rane.
    Ćitam dva puta naslov u neverici.
    Hvala Bogu i gospodinu, velikom švajcarskom tužiocu Diku Martiju.

    1. Marija, sačekajte par meseci, pa ćete sigurno pročitati da je to isto tužilaštvo podiglo optužnicu i protiv minhauzena. Ne radujte se prebrzo.

      1. Ne znam o kakvoj radosti govorite.
        Ovo je napokon olakšanje i melem na duboke rane.
        Svako, ali svako ko je činio zločine mora da odgovara kad tad,
        pa i oni koji su oslobodjeni u političkim igrama.
        Srbi, Albanci, Hrvati, Slovenci, Crnogorci.
        To dugujemo žrtvama.
        Tačka.

        Kad tad.

      2. @Aleks

        Tebi krivo sto ce se mozda podignuti optuznica protiv albanskih ratnih zlocinaca?

  3. Bilo je krajnje vreme. Redak slucaj da su takvi krvoloci ne samo na slobodi, vec i predstavnici jedne „drzave“.

  4. Priprema se teren za postizanje sporazuma izmedju Srba i Albanaca sa Kosova i Metohije.

    1. Ovo je I opomena AV kako da se dalje ponasa….nema nedodirljivih…

      1. Tačno tako. I on je na listi, samo se čeka pravi trenutak, odnosno da se vidi koliko je kooperativan.

        1. @Aleks

          Razumem razna opterecenja i suzene kapacitete, ali optuznice protiv vucica nece biti, ma sta o njemu mislili zato sto je ovaj sud formiran iskljucivo za zlocine Albanaca i pripadnike uck., dok je onaj prethodni koji je mogao da optuzi Vucica zavrsio sa podizanjem novih optuznica. Trebao bi da se formira neki novi, treci sud, specijalno za Vucica ali to se nece desiti osim ako ga ti ne formiras.

  5. Sada će i Vučiću valjda biti jasno da se sa teroristima ne pregovara.
    Još manje potpisuje Briselski sporazum.

  6. Optužnica baš pred sastanak u Washingtonu je vid pritiska EU zbog Tacijevog izbegavanja da pregovore vodi pod njihovim pokroviteljstvom.

  7. Oni su svoje namere ostvarili. Tačijevci iz Drenice osvojili su Lpljan, centralna opština Kosova, ne Kosmeta, sa 22. srpska sela u okolini. Do 1999. u Lpljanu je živelo preko 10.000. hiljada Srba i 6.000. Albanaca od kojih samo 15. starosedelačkih familija. Dok je danas Lipljan albanski grad sa blizu 25.000. Alanaca i manje od 350. Srba. Srušili su lepu Školsku zgradu podignutu 1856, sigurno najstariju na Balkanu takve veličnie i lepe arhitekture. Jer je Škola nosila ime Heroja Braće Aksić, koje su ubilii Balisti iz Drenice. Čekaju da dve crkve, jedna građena krajem 13 i dovršena početkom 14. veka podignuta na ostacima stare vizantiske bogomolje, drugu je 1936. projektovao, posle Drugog Rata prof. na Arhitektoko fakulutetu, Aleksandar Deroko, da budu stavljene pod albaskom zaštitom, kao njihova istorska baština. Dok im smeta srpsko groblje zboga čega ga povremeno napadju i ruše spomenike. Jer im je na putu ka Prištini sa kojom će se spojiti gradeći objekte različite namene pored autoputa. A da će biti i pravih stambenih zdanja pobrunuo se da podigne svoju palatu komandant OVK, general Čeku.
    Blizu groblja je bila izuzetno profitabilna fabrika Koka kole, koja se prodavala i u celoj Makedoniji dok nisu i oni naparvili svoju fabriku. A Fabriku su uništili prinudni rukovodioci devedestih gadina, a članovi Milaševićeve SPS, podržani od Šešlejvih radikala i Mirinih Julovaca. Isti sastav sada uništava i Srbiju iz Beograda

  8. Pravi potez za srpsku diplomatiju bio bi da na osnovu ove odluke u Hagu,
    od drzava koje priznaju nezavisno Kosovo zatrazi da to priznanje povuku.

  9. Kad bi Hag imao ingerencije i o Srbiji,trebalo bi Vucic isto da odgovara za one nesretnike RTS-a 1999 god,kad je doticni bio Ministar informisanja.

    1. Gospodine Hajro, da Srbi imaju državu onda bi Vučić prvo odgovarao za kešenje Ustava, potom za mnoga zlodela iz devedesetih i skorih dana.

  10. Ovo ne mirise na dobro. Svoje cedo posle 20 godina stavljaju na sud za ratne zlocine , sta li su nama spremili? Siguran sam mnogo teze od vec vidjenog.
    nema ni trunke sumnje bice do zla boga tesko!

  11. Sad treba da se vidi sto pise u optuznici i sto kaze odbraba ..!
    Na koncu, na osnovu pravnih dokaza koje ce podjeti tuzilastvo sud bi trebao donjeti presudu i ako se utvrdi da Vedeli i Thaci krivi , inda neka se kazne ali ako sud proglasi Thacja i Veselija nevinim onda vi koji serete mozete slobodno jesti to sto ste posrali
    Cinjenica je , i to smcjeli svjet zna da je srpska drzava pocinila organizirani zlocin i genocd na kosovu protiv golorukog i neobranjenig civilnog stanovnista kojom prilikom oko 1 miljon alabanaca sroske sbage protjerali iz svojih domova (etnicid) ubivsi vise od 13 tisuca civila 2 tisuce od kjoji su pogubljeni u srbiju i baceni u masovne grobnice sirom srbije. Posmrtni ostaci od 1657 albanaca dan danas i nakon 20 f. srbija odbja da vrati svojim najbljizima . Srpske vijno policijjske snage srbje i paravojne fornacije granatirale i sravnale sa zemljom 130 tisuca kuca i plackale domove albanaca sa kosova kojom prilikom silovale vise od 20 tisuca albanki. Takodjer srpski kriminalni rezim Milisevca i Vucica plackali sav moguci novac iz kosovskih banaka, pljackali mirovinske i druge fondove u visini preko 2,5 miljarde €
    A Vucic trazi pomeranje kosovskih granca da bi srbiju amnestirao od pocinjenog zlocina a sebe i druge naredbodavce te pocinitelje tih gnjusnih zlocina rehabilitirao kao da nista se nije desilo. Vuciq radi na tome da srbiju i sebe svjetu predstavi kao zrtvu a nas albance kao agresore sto nema ni teoretske sanse da se ostvari, Vucic zeli svjetu predstavljati da sve sto je pocinjeno ’98/’99 g.na kosovu prodje kao ono “ pojeo vuk magarca “ …!
    E pa ja vam kazem da vama genico dašima racunica nije bas tocna, …!

    1. I još jednu stvar da ti kažem. Ne znam ko ti je napunio uši da tako pričaš.Uzmi malo pročitaj istoriju… U Hrvatskoj si imao logor Jasenovce za Srpski, jevrejsku i Romsku decu za vreme II Svetskog rata. Pa si imao Oluju za vreme gradjanskog rata kada je na stotine Srpskog življa proterano iz Hrvatske.Što se tiče Srpskog naroda na Kosovu, sada ih ima oko 100 hiljada maksimalno a bilo je preko pola milona sigurno. Pa onda razmisli ko je koga proterao.Imaš dokazanu činjenicu da se tegovalo organima ljudi iz Žute kuće za koju upravo ovaj tvoj Tači treba da odgovara.
      A zašto sve to? Zato što vam je neko napunio uši da će vam negde biti bolje nego u svojoj zemlji. Stekli ste kao nezavisnost? Pa ko je ovde na ovim prostorima ikada bio nezavistan i kada si najlepše živeo. Jel Austrougarska htela da vlada ovim prostorima.Pa nije uspela.Pa jesu li Turci pre 500 godina hteli pa nisu uspeli.Pa i sad neko vlada ovim prostorima, samo je pitanje dokle će.
      Nemoj da bulazniš prijatelju. Zapadna Evropa je uvek na ovaj deo Evrope gledala sa visine i ponižavala i nas i vas i sve okolo. A ti im pomaži u tome i maštaj da si neki Evropejac pošto si se preselio u „Ljepu Našu“ koja je Evropska Unija.A što ni tamo narod od svoje plaće nema leba da jede, nikom ništa…

    2. Koliko je ispiranje mozga kod Albanaca bilo temeljno i snazno pokazuju i slucajevi raznih „ferry“-ija koji i 20 godina nakon sukoba na Kosovu jos uvek verglaju davno izlizanu propagandu, koji i dalje veruju da su moralne gromade, nevinasca, da se radi o „borbi dobra i zla“, da „ceo svet zna“, lupetaju neke brojke… Strasno ali i komicno.

  12. Njemu ce.biti sudjeno za zlocine nad Albancima.Sud americke pravde u Hagu nije napravljen da sudi za zlocine nad Srbima.

  13. Igrica ali svetska. Tramp i Grenel na jednoj strani, EU (Nemacka i Francuska) na drugoj, Duboke drzave na trecoj, Rusija i Putin na cetvrtoj a Kina na petoj kibicuje. Gde smo mi tu ? Videce se. Idemooooooo 🙂

Ostavite komentar


Politika

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku 10

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da dinar kao sredstvo plaćanja na Kosovu pripada prošlom veku i vremenu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, i poručio da ga Srbija ne može nametnuti, prenosi Reporteri.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.