Pokret bivših naprednjaka se zalaže za članstvo Srbije u EU i NATO 1foto (BETAPHOTO/MINISTARSTVO RUDARSTVA I ENERGETIKE/ZORAN PETROVIĆ)

Pokret Uvek za Srbiju objavio je danas da se programski zalaže za punopravno članstvo Srbije u Evropskoj uniji (EU) i NATO i podržava jačanje bezbednosnih i ekonomskih veza sa partnerima u EU i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

U saopštenju je istaknuto da se taj pokret apsolutno zalaže za konstruktivan dijalog Beograda i Prištine, normalizaciju odnosa i sprovođenje svih dogovorenih sporazuma.

Predsednik države Aleksandar Vučić, po oceni Pokreta Uvek za Srbiju, vodi politiku koja „svrstava Srbiju na pogrešnu stranu, sve dalje od evropskog puta, odbacujući zelenu agendu“ jer će Srbija „katastrofalnim sporazumima“ sa Kinom, uvoziti prljave tehnologije, a domaća privreda neće moći da bude konkurentna poplavi kineskih proizvoda, koji će se uvoziti bez carine.

Pokret Uvek za Srbiju pozvao je sve partnere iz EU i SAD da podrže demokratske opcije, kako bi Srbija prestala da bude „meko tkivo autokratskog ruskog režima, odnosno poligon za širenje dezinformacija u regionu Zapadnog balkana i daljih eskalacija nasilja“.

Pokret Uvek za Srbiju prevodi nekadašnja visoka funkcionerka Srpske napredne stranke i donedavna ministarka u više resora Vlade Srbije Zorana Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari