Pokret Otadžbina osudio posetu ministra kosovske policije Zubinom Potoku 1Foto: N1

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije (KiM) „Otadžbina“ osudio je posetu ministra unutrašnjih poslova, kako je navedeno, „separatističke“ i „samoproglašene“ Republike Kosovo Agima Velijua severu Kosova i Metohije, odnosno opštini Zubin Potok.

Pokret „Otadžbina“ ističe da su ministra unutršanjih poslova „separatističke vlade“ zvanično dočekali predsednik „Srpske liste“ i potpredsednik vlade Kosova Goran Rakić kao i zamenik ministra unutrašnjih poslova Milan Radojević, što kako je ocenjeno, pre dolaska na vlast Aleksandra Vučića na severu Kosova i Metohije nije viđeno.

„Na severu Kosova nisu bila prisutna vozila bilo sa KS ili RKS tablicama jer takva vozila nisu nailazila na simpatije srpskih žitelja. U svakom smislu sever Kosova i Metohije izgledao je poput ostalih regiona Srbbije bilo da je Raški, Moravički ili neki drugi. Kada je potpisao Briselski sporazum Aleksandar Vučić je sepratistima predao i sudstvo i policiji i telekominikacije i energetiku čime je počinio delo nacionalne veleizdaje po članu 306. i 307. krivičnog zakonika“, saopštio je pokret.

„Otadžbina“ navodi da je zamenik ministra policije Kosova Milan Radojević pre neki mesec imenovan i za direktora Penzijskog osiguranja za sever KiM, „što jasno ilustruje kako Aleksandar Vučić nagrađuje one koji izdaju državne i nacionalne interese Srbije“.

„Tu praksu da se novac prima i sa jedne i sa druge strane, i iz Beograda i iz Prištine, koristi i ostali deo članova ‘Srpske liste’ a među njima i Goran Rakić koji je potpredsednik vlade samoprogalšene republike Kosovo odakle prima jednu paltu a sa druge strane je i direktor komunalnog preduzeća ‘Standard’ iz Kosovske Mitrovice u kojem prima platu iz Beograda“, naveli su iz pokreta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari