Pokret za preokret: Odluka o učešću na izborima do kraja meseca, predlažemo da se na njih izađe 1Janko Veselinovic Izvor: FoNet

Pokret za preokret (PZP) saopštio je da će odluku o učešću na predstojećim izborima, koje se očekuju u aprilu, doneti do kraja tekućeg meseca zajedno sa „strankama istinske opozicije“, a da će u tim razgovorima zastupati stav da na izbore treba izaći.

PZP navodi da je na večerašnjoj sednici Izvršnog odbora te političke opcije odlučeno i da se zagovara „jedinstven nastup opozicije“, odnosno kreiranje jedne opozicione lista na svim nivoima.

„Bojkot je bio uspešan. Jednostranačka, nelegalna Narodna skupština, je razotkrila autokratski i diktatorski karakter ovog režima, ali posle neuspešnih pregovora o poboljšanju izbornih uslova, opozicija, zajedno sa građanima, treba da se režimu suprostavi na svakom mestu, pa i na izborni dan, boreći se protiv ucena, pritisaka, kupovine glasova“, dodaje se u saopštenju.

PZP navodi da je opoziciji potrebna nova strategija, koja podrazumeva suprostavljanje režimu „metodama koje su poznate u borbi protiv autokratija u svetu“.

„PZP neće sarađivati sa Srpskom naoprednom strankom ni pod kojim uslovima i kroz donošenje Zakona o lustraciji zalagaće se za njegovu zabranu i odgovornost političkih i medijskih aktera, rušenja ustavnog poretka i stvaranja političko-mafijaške države“, dodaju u saopštenju.

Jedna od stavki za koje će se PZP u budućnosti zalagati, dodaje se, jeste stvaranje tužilačko-pravosudnog okvira za procesuiranje pojedinaca koji su vršili pritisak na glasače ili učestovali u kupovali glasova, kao i za donošenje „Zakonu o obeštećenju žrtava režima Aleksandra Vučića“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari