POKS: Miloš Jovanović najobrazovanija figura koja se od 1945. kandidovala za predsednika Srbije 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Frakcija Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) koju predvodi Vojislav Mihailović, pozvala je građane da na predsedničkim izborima najavljenim za 3. april, glasaju za kandidata koalicije POKS i Demokratske stranke Srbije (DSS), Miloša Jovanovića.

Navodeći da je u odnosu na druge kandidate, Jovanović po biografiji i obrazovanju „bez konkurencije“, zamenik predsednika POKS Dušan Radosavljević ocenio je da Srbija treba da ima predsednika kojim će se kako je rekao, ponositi u svetu.

„Miloš Jovanović je doktorirao na Sorboni, poliglota, bez ikakve afere u svojoj karijeri, bivši pripadnik 63. padobranske brigade. On je najobrazovanija figura koja se posle Drugog svetskog rata kandidovala za predsednika Srbije“, kazao je Radosavljević na konferenciji za novinare u prostorijama POKS u Beogradu.

Govoreći o izbornoj kampanji, Radosavljević je ocenio da će „fokus svih dešavanja“ biti na predsedničkim izborima a da će koalicija NADA, koju uz POKS i DSS čini više od 20 udruženja građana, akcenat staviti na terensku kampanju i kontakt sa građanima.

„Režim i njihove satelite podržava dva miliona građana a šta je sa ona četiri miliona razočaranih, onih koji odlaze iz Srbije? Pitajte za biografiju, za obrazovanje, za sve što je uradio, po svemu tome je Miloš Jovanović bez konkurencije“, kazao je Radosavljević.

Najavio je da će 29. januara u Beogradu POKS predstaviti program za izbore u glavnom gradu i Vojislava Mihailovića kao kandidata za gradonačelnika.

„Mihailović ima impresivnu biografiju, bio je gradonačelnik Beograda u ratnim uslovima. Iskustvo koje ima je dragoceno“, kazao je Radosavljević.

Odbacio je kao netačne navode doskorašnjeg predsednika POKS Žike Gojkovića da frakcija oko Mihailovića stoji iza uvreda upućenih novinarima televizije N1.

„To je jedna vrsta lažnog predstavljanja. Mi smo ozbiljna stranka koja zna kako se komunicira sa novinarima. To nema nikakve veze s nama“, dodao je Radosavljević.

Gojković je tokom jučerašnje konferencije za novinare odgovarao na pitanja novinara N1 a potom je na Instagram profilu omladine POKS objavljena fotografija sa tog događaja uz komentar u kom su novinari tog medija nazvani „ustašama“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari