POKS najavio da će pokrenuti inicijativu za izmenu Zakona o poljoprivrednom zemljištu 1Foto: Beta/POKS/Stepanov

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) najavio je danas da će u novom sazivu Skupštine Srbije pokrenuti inicijativu za izmenu Zakona o poljoprivrednom zemljištu kojim će se zabraniti prodaja poljoprivrednog zemljišta strancima.

„Prirodni resursi naše Srbije kao što su poljoprivredno zemljište, izvori pijaće vode i rudna bogatstva ne bi smelo da budu predmet prodaje stranim fizičkim ili pravnim licima“, naveo je u pisanoj izjavi predsednik POKS i jedan od lidera koalicije NADA, Vojislav Mihailović i dodao da će država na taj način zaštititi svoje interese i očuvati nezavisnost zemlje.

„Posebno je opasna okolnost nastala izmenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu od 2017.godine kada je omogućeno strancima da kupuju naše poljoprivredno zemljište. Svedoci smo realne mogućnosti da dođe do nestašice hrane zbog situacije u Ukrajini, što mora biti dovoljan razlog da se zakonom propiše da naše žitnice ne mogu kupiti stranci, čime će se obezbediti i stabilnost zemlje“, naveo je Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari