POKS Novi Sad: Ko nije hteo na kontramiting SNS-a, prebačen da radi na deponiju, među njima i pokrajinski poslanik 1Foto: JKP Čistoća Zrenjanin

Radnici Javno komunalnog preduzeća „Čistoća“ u Novom Sadu, koji su odbili da idu na kontramiting Srpske napredne stranke u Beograd nazvan „Srbija nade“, dobili su rešenje da rade na deponiji, kažu iz Pokreta obnove Kraljevine Srbije.

„Svi radnici koji su odbili da idu na kontramiting, među kojima je najviše članova POKS-a, od kojih je jedan i pokrajinski poslanik i njegova supruga, dobili su rešenje da rade na deponiji bez obzira na stručnu spremu koju poseduju“, saopštavaju iz ove partije.

Predsednik POKS-a i potpredsednik Skupštine Srbije Vojislav Mihailović poručuje da vladajuća stranka svaku državnu ustanovu smatra svojim partijskim plenovima.

„U skladu sa svojom politikom nasilja i agresije vrši mobing nad svima koji misle drugačije i neće da im se pokore. Najsvežiji primer je komunalnom preduzeće u Novom Sadu u kojem direktor otvoreno preti radnicima da ukoliko ne pređu u SNS će raditi na deponiji, a zatim dobiti i otkaz“, poručuje Mihailović.

Kako nastavljaju, od vlasti zahtevaju vlasti da se prestane sa mobingom, agresijom i nasiljem nad radnicima koji misle svojom glavom i žele da budu slobodni ljudi.

„Zlostavljanje su prvi osetili oni koji su bili na mitingu protiv vlasti u Novom Sadu u aprilu mesecu“, dodao je Mihailović.

Upravo je JKP „Čistoća“ data na upravljanje POKS-u u skladu sa koalicijskim dogovorom sa SNS-om u Novom Sadu, ali je u februaru taj partnerski odnos prekinut.

Zbog neslaganja oko politike vezane za Kosovo, SNS je izbacio POKS iz gradske koalicije, a time i na čelo ovog preduzeća postavio svog čoveka Donalda Božića, umesto nekadašnjeg direktora Vladimira Zelenovića koji je podneo ostavku.

Podsetimo, nakon raskida koalicije SNS se pohvalio da je više od 120 članova POKS-a prešlo u njihovu stranku. Sa druge strane iz POKS-a su tada tvrdili da su ljudi pod pretnjom gubitka posla i ucena morali da postanu članovi SNS-a.

Iz „Čistoće“ tvrde da niko nije premešten da radi na deponiju

Rukovodstvo JKP „Čistoća“ za 021.rs demantuje tvrdnje Pokreta obnove Kraljevine Srbije da su radnici koji su odbili da idu na miting SNS-a premešteni na deponiju.

Kako navode, u prethodnih mesec dana niko od zaposlenih nije premešten na radna mesta na Gradskoj deponiji, „niti se nad ijednim radnikom vrši mobing“.

„Naprotiv, svedoci smo da naše preduzeće daleko ažurnije obavlja svoju delatnost, da smo otvoreniji i servilniji za naše sugrađane“, navode iz javnog preduzeća.

Kako kažu, preduzeće radi u najboljem interesu svih građana i zaposleni se raspoređuju unutar organizacije u skladu sa tim.

„To nije bio slučaj u prethodnom periodu kada su tvorci ovih tvrdnji bili na čelu preduzeća“, ističu.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari