Vojislav Mihailovićfoto FoNet Zoran Mrđa

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) ocenio je danas kao nerazuman i pogrešan stav vlasti da odbije poziv prisustvu Srbije na sastanku BRIKS u svojstvu posmatrača, saopštila je ta partija.

„U ekonomskom savezu BRIKS su rastuće ekonomije sveta koje su prijateljski raspoložene prema Srbiji. Jačanje saveza sa njima do punopravnog članstva bio bi razuman cilj svake patriotske vlasti, a ne evrointegracije koje će se završiti uslovom za priznanje lažne države Kosovo“, istakao je predsednik POKS Vojislav Mihailović u pisanoj izajvi.

On je ukazao da je, umesto toga, na poziv BRIKS da Srbija u svojstvu posmatrača prisustvuje sledećoj sednici tog saveza, sa najvišeg mesta u zemlji stigao odgovor da članstvo u tom savezu nije cilj ove vlasti, već su to evropske integracije.

„Umesto zaštite srpske ekonomije i celovitosti zemlje, vlast odabira put za koji se zna da osim i de jure priznanja Kosova, sledi i oduzimanje nadležnosti Republici Srpskoj i pretvaranje Srbije u pravnu i duhovnu koloniju i deponiju EU. Ovakvom izjavom predsednik Srbije je skinuo i poslednju masku lažnog patriotizma koju su nosili on, SNS i njihovi politički sateliti“, zaključio je Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari