POKS: Politika dodvoravanja zapadu doživela je potpuni debakl 1foto FoNet Zoran Mrđa

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) saopštio je danas da su otkazivanje sednice Saveta bezbednosti UN posvećene bombardovanju Srbije i propast pregovora sa Prištinom o rešavanju krize izazvane ukidanjem dinara dokazali slom spoljne politike aktuelne vlasti.

„U istom danu smo poraženi na dva najvažnija diplomatska fronta što dokazuje da ova vlast nema saveznike i partnere, ni u EU, ni u ostatku sveta. Politika dodvoravanja zapadu doživela je potpuni debakl“, izjavio je predsednik POKS i narodni poslanik Vojislav Mihailović.

Po njegovim rečima, više je nego očigledno da Srbiju „zahvaljujući njenom mekanom stavu i pristajanjem na sve, pa i na protivustavni francusko-nemački sporazum“ više niko u svetu ne uzima za ozbiljno i da nijedna njena inicijativa nikad neće biti realizovana i podržana.

„Politika stalnog popuštanja prema zapadu i oštrina u rečima samo prema domaćoj javnosti, ali ne i spolja, kao i odsustvo bilo kakve kaznene protivmere prema Prištini, pokazala se potpuno pogrešnom i fatalnim po naše nacionalne interese. Ne postoji ni jedan međunarodni uspeh kojim ova vlast može da se pohvali, a porazi se dešavaju iz dana u dan“, dodao je Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari