Opozicioni aktivista uhapšen pa pušten da se brani sa slobode: Iz Zajedno Novi Sad kažu niko ne zna za šta se konkretno tereti (VIDEO) 1Foto: Zajedno

Interventna policija danas je usred belog dana, na ulici, bez navođenja pravnog osnova, privela sekretara gradskog odbora stranke Zajedno, Mladena Cvijetića, kažu iz ove partije. On je nakon saslušanja u Osnovnom sudu u Novom Sadu pušten da se brani sa slobode.

Kada je uhapšen, Cvijetić je prvo sproveden u policijsku stanicu, a nakon toga na sud. U policiji u sudu zadržan je ukupno oko tri sata.

Kako kaže za Danas Radivoje Jovović kopredsednik stranke Zajedno, njegov kolega i dalje ne zna za koje se krivično delo konkretno tereti.

„Kako mu je rečeno, tereti se za krivično delo; samovlašće, po kojem se inače nije sudilo decenijama. Ono što jeste problem je da u optužnici nije navedena materija dela, odnosno konkretna stvar, namera ili događaj za koji se tereti. Nakon saslušanja pušten je da se brani sa slobode. Ovo je klasično zastrašivanje političkih protivnika po nalogu režima“, izjavio je Jovović.

Kako dodaje, hapšenje se dešava uoči najave skupa “Srbija protiv nasilja” u subotu, kada se očekuje jedan od najmasovnijih protesta u Novom Sadu.

„U stanici mu je rečeno da je priveden za delo o kojem nikada nije bio obavešten, i da će ukoliko danas ne bude saslušan biti poslat u zatvor na Klisi“, nastavio je Jovović.

„Ovo je još jedan primer zloupotrebe policije u svrhu obračuna sa političkim neistomišljenicima“, ističe kopredsednik stranke Zajedno.

Cvijetić je ranije hapšen prilikom protesta na Šodrošu.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari