zdravko ponošfoto FoNet Milica Vučković

Predsednik stranke Srbija Centar Zdravko Ponoš izjavio je danas, komentarišući hapšenje Milana Radoičića, da je vreme da se pokrene pitanje političke odgovornosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića za događaje u Banjskoj, pre svega u Skupštini Srbije.

Ponoš je u pisanoj izjavi istakao da je  Vučić, po svom priznanju, kreator kosovske politike i donosilac odluka u njenom sprovodjenju, zbog čega je njegova odgovornost nesumnjiva, bez obzira da li je ima i kolika i kakva je njegova uloga u konkretnim aktivnostima u vezi sa tragičnim dogadjajem u selu Banjska.

Za neke važne stvari po pitanju Kosova možda je već kasno, ali za odgovornost nije, naveo Ponoš.

Prema njegovim rečima, policijsko zadržavanje Radoičića je bilo očekivano, jer je on preuzeo odgovornost za akciju u Banjskoj, ali je to samo tehnički korak, a za državu ne bi bilo korisno ako bi usledili koraci koji su samo rutinska tehnikalija u procesu nečijeg preuzimanja i nečijeg odricanja od odgovornosti.

Ponoš je naglasio da je napravljena šteta interesima zemlje i poziciji srpskog naroda na KiM, zbog čega je neophodna detaljna i sveobuhvatna istraga, koja mora da obuhvati i komandnu i političku odgovornost.

Neko mora da snosi političku odgovornost, kako nam se više ne bi dešavalo da se neko ovako nekompetentno, površno i bahato poigrava sa nacionalnim bezbednošću i međunarodnim položajem zemlje, naveo je Ponoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari