Ponoš o protestima: Potrebni kreativniji koraci u smeru građanske neposlušnosti 1Foto FoNet Milica Vučković

Predsednik pokreta Srbija Centar (SRCE) Zdravko Ponoš ocenio je da „nije izgledno“ da će postojeći nivo pritiska na vlast dovesti do ispunjenja zahteva protesta i da su zato potrebni „kreativniji koraci u smeru građanske neposlušnosti i bojkota institucija“.

Ponoš je za televiziju Nova S ocenio da su protesti „Srbija protiv nasilja“ postigli „dosta na polju razbijanja straha“ ali da zahtevi protesta nisu ispunjeni.

„Nije izgledno da će ovaj nivo pritiska dovesti do ispunjenja zahteva. Takva je priroda Vučićevog nedemokratskog režima. Podložniji je pritiscima spolja, nego što imaju sluha za pritisak iznutra. Važno je da se protesti nastave ali to nije dovoljno, treba još neke stvari da se dodaju da bi se napravio pomak“, naveo je Ponoš a preneo pokret SRCE.

Komentarišući najave raspisivanja vanrednih izbora, Ponoš je ocenio da one služe za „unošenje pometnje u opoziciji“.

„Neće biti vanrednih parlamentarnih izbora ove godine jer Vučić ne sme da ih raspiše zbog spoljnjeg pritiska kako bi ispunio preuzete obaveze oko Kosova, a beogradskih neće biti jer zna da bi ih izgubio. Pojaviće se jasni indikatori pred raspisivanje vanrednih izbora. Pre svega mora da upakuje taj svoj pokret što je samo naziv za koaliciju, biće neko povećanje penzija, pare za omladinu, opasno zaoštravanje pa smirivanje oko Kosova. Sada tih indikatora još nema“, rekao je Ponoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari