Ponoš za NIN: Ne planiram da se učlanim ni u jednu od postojećih stranaka

Ostavite komentar


  1. Reklo bi se da ovo dovodi u pitanje dalji legitimitet koalicije Ujedinjeni za Srbiju?

  2. Imam mnogo godina i mnogo pamtim pa i sve vodeće političare od II svetskog rata do danas. Zanimljivo je da su ljudi koji su učestvovali u ratovima, kao neposredni učesnici, a kasnije ušli u politiku i dospevali do najviših položaja u svojim državama, kao predsednici država, u velikom broju slučajeva su se jako čuvali da svoje zemlje ne uvode u nove ratne sukobe. Dajem primer Ajzenhauera, američkog predsednika, generala, zatim de Gola, francuskog predsednika, generala, koji je hrabro zaustavio izgubljeni rat u Alžiru i mnogo se zamerio francuskim nacionalistima, ali je privredno ojačao posrnulu Francusku, onda Josipa Broza,(uz sve zamerke koje imam na njegov režim), koji nikako ne odobravam) i koji se čuvao ratnih sukoba i imao je hrabrosti da povuče Juoslovensku armiju iz već osvojenog Trsta da ne bi stupio u novi sukob sa dotadašnjim saveznicima.
    Ovaj veliki, i možda dosadan uvod, posvećen je generalu Ponošu koji je, kao gore opisani generali, osetio sve strahote rata i zato bi bilo šteta da se povuče iz politike, jer poseduje sve dobre atribute za talentovanog političara. Odmeren, uzdržan, inteligentan, intelektualac.
    Za mene, sa mojih 80 godina, to je dovoljno i previše.

  3. pa bori se covece mi smo ti dali nadu daj i ti nama pokazao si kapacitet za ovo kratko vreme

  4. pa bori se covece mi smo ti dali nadu daj i ti nama pokazao si kapacitet za ovo kratko vreme vise nego ovi rogovi u vreci vec dvadeset godina

  5. Da bi se bilo ko bavio politikom, mora da je razume. Osobe poput gospodina o kome je reč, verujem da nije upućen u zvanje političara.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.