Popović: Braniti istinu i narod 1Foto: Medija centar

Srbija će u svakoj prilici braniti istinu, svoju istoriju i svoj narod.

To je poruka ne samo Hrvstskoj, već i svim drugim državama koje pokušaju da omalovažavaju naše žrtve ili pokušaju da prete srpskom narodu, gde god naš narod živeo, poručio je danas u saopštenju predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović.

On smatra da je „vlast u Hrvatskoj, svojom reakcijom na izložbu o Jasenovcu, koja je priređena u Ujedinjenim Nacijama, još jednom potvrdila da je ideološki naslednik politike NDH i Franje Tuđmana“.

„Zato i ne čudi ovaj histerični napad na Srbiju, koja želi da svet upozna sa grozotom tog hrvatskog nacističkog režima, da se oda počast žrtvama i da pošalje snažnu poruku da nikada više neće dozvoliti bilo kakve zločine nad našim narodom“, objašnjava Popović.

Prema njegovom stavu, „vlast u Zagebu mora da zna da Srbija neće dopustiti bilo kakve pokušaje da zatre srpsko postojanje na našim vekovnim prostorima koji su sada deo Hrvatske i da će uvek braniti i štititi svoj narod“.

„I uvek će Hrvatsku u svakoj prilici podsećati na njene zločine u Oluji i mračnu nacističku prošlost“, napomenuo je Popović, koji je i ministar bez portfelja u Vladi Srbije.

On je najavio izgradnju Memorijalnog centra žrtvama genocida. „u kojem ćemo zapisati svako ime koje su hrvatske vlasti svojom genocidnom politikom ubile, da više ne mogu da negiraju ni broj žrtava, ni načine kako su sprovodili taj genocid“.

„I usvojićemo Deklaraciju o zaštiti srpske nacije, da kroz aktivnu politiku, duhovnim i kulturnim povezivanjem našeg naroda u regionu, obezbedimo njegov opstanak, razvoj i jačanje“, zaključio je Popović. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari