Portal: Đukanović pozvan na svečanost u Poljskoj, Vučić nije

Ostavite komentar


  1. Jos jedan samar za „lidera u regionu“ i „faktora mira i stabilnosti.“ Posle magarece klupe u Parizu.

    1. Ne moze se taj skup nazvati kao „svecanost“, ona asocira na neku proslavu vesele sadrzine. Taj skup je komemoracija, tuzno obelezavanje tragedije i ubistva na desetine miliona ljudi.

    2. Naravno, netreba da imaju posla sa diktatorima Putin. Vučić. Orban …Jedva su se oslobodili SSSR-a a mi hrlimo Rusima

  2. S’ obzirom kako su se sovjetska rusija i ceo SSSR ponašali prema Poljskoj,njenim vojnicima(pokolj u Katinjskoj šumi) i stanovništvu,pre i za vreme WWII, nije ni čudo što put-in nije pozvan,a Poljaci vrlo dobro znaju ko je verni ruski trabant!

    1. Tako je!
      Zato nama cije su pretke istrebili i potamanili Hrvati kao miseve (njih vise od 35) za vreme II Svetskog Rata nagradite time sto cete Kolindu staviti u centar dogadjaja.
      Nagradite me kao i one cije su pretke ubile Ustase u Jasenovcu.
      A, nagradite nas i time da ne pozovete legitimnog predstavnika Srbije koga i Zapadna Evropa podrzava u naporima da ustanovi diktaturu i pljunite svakom iz Srbije ciji preci umrli zarad onoga sto je bila ideja slobode tada.
      Lepo, lepo, nema sta, demokratija je to!

      1. Kolinda predstavlja antifašističku Hrvatsku Josipa Broza za koga je poginulo destine hiljada Srba iz Like,Krajine,Hercegovine zbog imanja kapitalista u Srbiji I na Dedinju..Šta tu ima nejasno?

      2. @Amsterdam***Kakve veze ima Kolinda sa Ustašama,Jasenovcem (pobijena je i masa Hrvata,ali vi to ne znate), ili sa nepozivanjem Aleka u Poljsku?! Žalite se organizatorima manifestacije. A vi ste već „nagrađeni“ time što vas vode recidivi,inspiratori krvavih događanja u SFRJ,krpelji kojih ćete se teško rešiti!

        1. Da smo I imi docekali naciste sa cvijecem u oba rata I da smo isli zajedno sa njima da napadnemo Rusiju to bi nam oprostili sto smo bacali cvijeca. I zato mi nismo pozvani na miting cvjecara. Mi i Rusi nismo na pravoj strani HISTORY. Sta mislite?

          1. Rad Bos*** Nacisti i rusi su se prijateljski rukovali na demarkacionoj liniji podeljene i razorene Poljske,uz pakt koji su sklopili Ribbentrop i rus Molotov ’39.! I vi očekujete cveće za put-in-a i pozivnicu za komemoraciju i obeležavanje početka WWII u kome je prva žrtva bila Poljska i to od strane nemačkih nacista i sssr(ruskih)komunista?!Vaša HISTORY se značajno razlikuje od činjenica.Obavestite se malo šta se radilo i prema kome, u gulazima,Sibiru…Pa Staljin je pobio više rusa i Poljaka nego Nemci,zarad ideologije,širenja socijalizma,komunizma…I nije hteo da podrži Varšavski ustanak iako su mu trupe bile na par stotina metara od grada! I takvima treba davati cveće?!A šta su radili u kapituliranoj Nemačkoj ne treba ni pričati! Ako su Nemci pravili ratne zločine u rusiji,zar to opravdanje za isto delo rusa u drugim državama?Zločin opravdava osvetu,jedno je kažnjivo,drugo opravdano?!Jedni zločinci,drugi pravednici,a radili isto.E zato neko nije pozvan na manifestaciju!

    1. Bravo za Poljsku. Treba neko da postavi stvari gdje im je mjesto. Za Poljake, Rusi su okupatori isto kao i za Crnogorce Srbi 1918.
      Pametnom dosta.

  3. Pošto, na ovim stranicama, nije baš oportuno kritikovati Poljake i Poljsku, kao i EU od koje mnogi očekuju neku „mulećinu“, ukratko, ovaj skup je kreiran, ne po parametrima ko je najviše stradao u tom ratu ili, ko je položio najviše žrtava za slamanje nacizma već, me više podseća na skup onih koji mrze Rusiju. Srbija, shodno tome ne ispunjava uslove pa zato nije ni pozvana. Možda je to za Poljake i Poljsku mana ali, nama je to pravi pokazatelj da smo na pravom putu. Gledajmo svoja posla.

  4. Kao naslednik ideja Sekule Drljevica, Djukanovic je dobro dosao u Poljsku.

  5. Vucic je cetnik. Cetnik je saveznik fasista…racunica jasna. Nema tu antifasizma dok se rehabilituju kojekakvi.

    1. Vaš zaključak je apsolutna budalaština a podseća na sledeći primer iz „pogrešne“ logike, koji glasi: Vera Kruz je kičmenjak. I krokodili su kičmenjaci što znači da je i Vera Kruz krokodil. Vučić nije četnik, niti to može biti, četnici nisu bili saradnici fašista jer su se krili po šumama i gorama naše zemlje ponosne a, vrhovni komandant vojske u otadžbini D.Mihailović je odlikovan najvišim američkim odlilkovanjem.

  6. Sta se cudite pa sad i poljaci pokazuju Vucicu gde mu je mesto.
    Nije mu mesto među političara ali jeste maju mafijasima.
    Njegovi veliki prijatelji pokazuju šta misle o njemu.
    SRAMOTA ZA SRBIJU DA JOJ JE NA CELU MAFIJAŠ LAZOV I LOPOV.

  7. Pa Dukanovic nije 90 god. zajedno sa Seseljom juriso na Titov grob sa glogovim kocem da se slucajno taj vampir ne povampiri.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.