Postaje li vođa Dveri novi lider opozicije?

Sagovornici Danasa o tome ko predvodi proteste

Ostavite komentar


    1. I Hitler je bio izuzetno hrabar čovek, čak toliko hrabar da je ispalio sebi metak u slepoočnicu. Fašizam i desni ekstremizam su deo problema a ne deo rešenja.

  1. Daj Bože.Pravi Srbin,svoje voli,tuđe poštuje.Porodičan čovek,elokventan,pravdoljubiv i hrabar

  2. Vučić određuje i lidera opozicije. Logično je da na tu poziciju izgura Obradovića jer sa njim najlakše izlazi kao apsolutni pobednik.

    1. TNema bržeg privrednog rasta samo na bazi stranih ulaganja i rasprodaje domaće privrede. Analizirajte Singapur, Hong Kong, Maleziju, Tursku. Videćete da se budućnost gradi na domaćoj privredi. Ali Srbija je prva i poslednja evropska kolonija, tako da ekonomska budućnost srbije je mračna.

      1. Milorade, nemojte da poredite te države sa Srbijom. Tamo nema političkih direktora i svako neodgovorno (nesposobno) vodstveno lice je materijalno i moralno odgovorno. U Srbiji može da bude direktor sa pravom članskom kartom, a sposobnost se ne gleda jer je tamo zbog davanja donacija. Kako svojoj matičnoj partiji, tako i istaknutim vođama iste.
        Zato batalite tu domaću privredu bar sledećih 100 godina.

    2. Tvoja priča je klasičan spin iz DBovske i SNSovske propagandne kuhinje. Provaljeno pročitano besmisleno i glupavo.

    1. Kao sto je i Knez Pavle dobio svoje Ljotica i Nedica… Jer Ljotic je bas bas… Ljotic!!!

    2. Procurila ti pamet na uši . Na ovom portalu se okupili svi mrzitelji, imbecili, debili, politički diletanti,… da daju podršku CIA-NATO korisnim idiotima . Pa, dobro, svako ima svoj domet. Ovi su kratkovidi i plitkovidi .

  3. Čudno da se nigde ne pominje „gromada demokratije“ Boris Tadić i njegov SDS. Izgleda da su iskulirali ove vikend-proteste – ili nisu bili informisani o njihovom održavanju.

    1. U subotu je bio Tadić ispred TV u Aberdarovoj. Imaju fotke pronađite. Tako da, nije iskulirao.

        1. Ući ćemo, kad tad.
          Nećete oni nama više igrati školice po mozgu.
          Bujketa ja plaćam.
          Moje je pravo da znam SVE.

  4. Uzurpacija narodnog protesta. Nema nikakve veze sa Obradovicem i njemu slicnima. Najbolji nacin da se demonstracije uguse i sada je jasno da tzv opozicija u stvari radi za Vucica!

    1. Ako će dveri da predvode proteste, ja na njih više ne idem. Neću da menjam jedne monstrume drugima.

          1. Draga Marija,

            Ja sam na protestima od početka. Devedesetih sam se godinama šetao i gutao suzavac da smenimo Slobu i radikale, pa nas je na kraju prodao sve ubačeni DB element zvan DSS i Koštunica. On je i oprao sve ove koji nas danas rasturaju i pljačkaju.

            Dveri su danas ono što je DSS bio nekada – retrogradni element koji zastupa pećinske stavove sa kojima NE ŽELIM da se poistovećujem. Oni ne vode Srbiju u budućnost, već je vuku nazad u pećinu. Ako oni preotmu narodne proteste, oni će se osuti jer niko ko sebe smatra intelektualcem za njih ne može da glasa. Čak ni u varijanti „manje od dva zla“.

            Ako oni postanu vođe protesta, protesti su propali. Osuće se i ovaj AV će vladati dok ne pobegnu svi odavde.

            Nije bot svako ko se ne slaže sa tobom. To je demokratija.

      1. Još kad bi ih nekom konstruktivnom kritikom diskretitovao pa da ti verujem. Ovako sam vredjas sa ciljem, a znamo i kojim.

  5. Jovo Bakić, da solim pamet sa strane, ali da se ne mešam. Od takvih salonskih genijalaca i savetovaca mi je malo muka.

    1. Lupanje gluposti od strane vas je isto i kao i lupanje gluposti Boska Obradovica. Plitkom i klinackom politikom moze da osvoji nesto glasova. Ali niko iole normalan upućen i sa zdravim razumom ne bi podrzao Obradovica. Profesor Bakić je podrzao proteste, i on kao sociolog realno i činjenično sagledava stvari.

  6. Učestvovao sam u prva tri-četiri „inicijalna“ protesta, dok su bili građanski. Utrpavanjem opozicije oni to više nisu. Raspuštanje svih partija i primena direktne demokratije, jedino može da bude zdrav poredak u građansklom društvu.

    1. E moj „Ratko“, gde si to pročitao? Kako zamišljaš tako nešto (igde a kamoli u Srbiji)? Da li si primetio da smo u 21. veku a da nam zemljom upravlja (bolestan) čovek metodama knezova iz 19. veka?

      1. @ Kočanj Fenomenalan komentar! Ja sam totalno apolitičan, ali nažalost kada su ovi došli na vlast počeo sam redovno da glasam, iako nisam previše upućen glasam uvek za one koji imaju najviše šanse protiv njega, jer bukvalno od njih većeg zla nema, u to sam siguran…Zato vas sve molim, pustite sada te priče, ja neću zbog ovoga ili onoga, ujedinimo se da srušimo ovo zlo, pa posle glasajte za koga god hoćete…

    2. Građanska drmokratija je za moralno razvijena društva, ne vidim kako može to zaživeti u nepismenom Srbistanu gde naucnici već decenijama beže iz zemlje a kafanske pevače sahranjuju po kafanama, u zemlji gde Parove i tadrugu gleda 90%stanovništva i gde profesionalne prostitutke poducavaju o moralu, objavljuju knjige a narodne mase im aplaudiraju dok govore o svojoj časti. U zemlji gde svi pljuju na ulicu, bacaju smeće, ne uređuju dvorišta, ne čiste sneg sa trotoara, uništavaju prirodu, za najveći uspeh smatraju kada prevare državu, kako mislute da će neposredna demokratija funkcionisati? Zar mislite da bi neko glasao za zakon kojim sebi uskraćuje to pravo ili mislite da bi predlagalu stotine zakona samo da bi dobili dnevnice za rad na izbornom mestu? I pitanje je, ko bi pisao i predlafao te zakone ako nema politickih stranaka?

      1. Retko dobar i realan kometar, ali ova zapažanja, tako prosta a tako važna su neprimenljiva na ovo društvo. To govori da nam za sada nema spasa.

  7. Boško jeste najagresivniji i trenutno najvidljiviji ali to ne znači da je preuzeo vođstvo niti da je najsposobniji. Jednostavno je bio trenutak da najbučniji gurne „šetnje“ na ubrzani korak. Kako će se to odraziti na proteste i protestante videćemo u subotu, da li će se smanjiti ili povećati izlaznost. Mada su i sami učesnici protesta očekivali, tražili, priželjkivali, novi nivo i dodatni pritisak na režim (koji se sve više oseća nelagodno i počinje da reaguje agresivnije). Građanima ide na ruku i dolazak lepog vremena (lakše je hodati sada nego na niskoj temperaturi).

    1. Bravo, najzad smislen komentar. Mislim, prvo kažu protesti gube energiju i treba nešto uraditi, pa onda pitaju zašto se opozicija ne ujedini i ne stane ispred naroda a onda kada se to desi, kada se ulije nova energija, kada se stvari prodrmaju onda se vadi priča o čisto građanskim protestima.
      Besmisleno. Protesti moraju imati i političko vođstvo, a zašto tri meseca iz redova samih građana se nisu pojavile neki novi političari-građani to pitajte ove koji kenjkaju i kukaju, kojima sve živo smeta i ništa ne valja, koji hoće, kako kaže Kokan Mladenović (slažući se sa time) da se šeta „samo sa istomišljenicima“! Mila majko, ljudi imate li malo pameti i iskustva? Pa nije ovo privi put u Srbiji da se protestuje protiv diktature!

  8. bili su i te kako vidljivi i tokom protesta protiv crveno-crne koalicije, ali kada sve prođe sva vlast ostaje u rukama beograđana. Neće Vučić sa pozicije predsednika države ili premijera otići u penziju. Preveliko je nezadovoljstvo i već na narednim izborima biće sklonjen. Svestan je on toga, nema više priče o vanrednim izborima i SNSovcima koji ga mole da ih raspiše i odgovornom predsedniku koji radi u interesu države. On je već izgubio vlast i to mu teško pada. Da se u istom danu odrekne Vulina, Stefanovića, Mihajlovićke, Krkobabića, Antića, Slavice i da postavi nove ministre, neće puno podići rejting. Da smeni direktore železničarskih preduzeća, putarskih preduzeća, EPSa, EMSa, RGZa, Službenog glasnika, ni to mu ne bi pomoglo. Da smeni većinu predsednika opština i gradonačelnika, ne bi ga ni to isčupalo. Može Vučić i da zatvori nepotrebne kancelarije, državne agencije, ali poverenje ne može da povrati. Sedam godina on nas ubeđuje da ono što vidimo je fatamorgana i sedam godina se ovde užurbano pakuju koferi. Seoba srba je plod dobre sedmogodišnje vladavine i on to ne može da prikrije. Kao što je Tadiću bilo nezamislivo da izgubi od SNSa, a izgubio je, tako je sada Vučiću teško prihvatljivo da će izgubiti izbore, a izgubiće vlast, to je sigurno. Kada se slegne prašina Boško Obradović neće biti vidljiv, nema te varijente u kojoj beograđani dozvoljavaju ljudim iz unutrašnjosti, koji nisu spremni da rade isključivo u interesu Beograda, da budu na bilo kojoj značajnijo poziciji i da o bilo čemu odlučuju. Sada im je potreban govornik koji diže temperaturu, ali neće biti dobrodošao kada se odlučuje kako se naš novac troši, to je privilegija beograđana.

  9. Mene samo plaši to što mi Obradović liči na Vučića iz mlađih dana. Galamdžija sa po kojom populističkom izjavom.

    1. Gradjanski protesti su odgovarali samo vlasti.Sta znaci to okupljanje subotom gde se izmenjaju govornici ,proseta se sat vremena i to je to.Pogledajte pisle ovih demonstracija od pre tri dana kako Vucic spusta loptu ,kako televizije malo drugacije izvestavaju o protestima isto vazi i za stampane medije.Sto neko vec primeti gradjanski protesti su za uredjene zemlje,gde postoji kultura vodjenja dijaloga.Ovi na vlasti razumiju samo jezik sile.

  10. Navescu samo par stvari, zakljucke sami izvedite:
    1. Kada je prosle subote bila jednocasovna blokada RTS-a policija je bila na spratovima. Sada policije nije bilo iako je najavljena dvosatna blokada, dosli tek kada su demostranti usli u RTS.
    2. SZS saziva konferenciju za stampu, osudjuje upad u RTS i trazi abolicju za demostrante. Sat vremena kasnije Vucic to aminuje.
    3. Jeremic juce posle nekoliko godina se pojavljuje na RTV, Djilas daje veliki interviju Blicu i SZS dobija naslovnu stranu Blica danas.
    4. Prica se nezavnicno da ce Bujke biti smenjen i na njegovo mesto doci Panovic ili Veran Matic..

  11. Nadam se da nije. On nije mnogo bolji od Vučića. Verujem da duboko u sebi dele iste vrednosti.

  12. Sustina cele price je u sledecem:lepo je Jeremic sumirao rezultate razgovora u SAD I EU sa njihovim zvanicnicima.U AV smo dosta ulozili I on privodi stvar sa KiM prema dogovoru tako da ima nasu podrsku.Vi ste nam nesigurni , tu je izmedjuostalih Obradovic a njegove stavove ne podrzavamo pogotovu one o KiM I Rusiji.Tako da ne davimo mačiće,sve vise ce biti ovakvih tekstova I napada na Obradovica kako bi ga eliminisali iz daljih protesta.On vam je sada kamencic u cipeli.

  13. Čini mi se da je on samo „trojanski konj“ ove vlasti. S obzirom na njegove stavove, on jednostavno nije prihvatljivo rešenje za većinu. Do sada se X puta pokazalo da naši političari mogu da „promene dlaku“ ali ćud nikada za šta je sadašnja vlast očigledni primer. Ovom narodu treba nova energija, novi ljudi. Nažalost, ova trojica (uz trabante) koji se sada guraju u prve redove, samo su reciklaža svoje ne tako sjajne prošlosti. Sa njima neće biti napretka.

  14. Iskreno rečeno, Sergej i Anasonović su toliko počeli da prave probleme oko mikrofona, nametali su samo sebe i njima bliske ljude, da je dobro što se opozicija umešala. Ni Sergej ni ona nisu predstavnici naroda već su se nametnuli jer su imali tapiju na kamionče i mikrofon. I ako se Sergej to jest PSG eksponiraju putem govora na protestima, što bi ostali političari sedeli i gledali. Sergej je političar. Osim toga, protesti bi splasnuli ako se ništa ne dešava već se samo šeta mesecima, dakle, protest mora da udje u drugu fazu inače će narod da se razočara. A ako se narod razočara, Vučić će vladati do kraja života.

  15. Ne verujem. Vlastima najvise odgovara ova prica i zato je i forsiraju jer prema Obradovicu vecina demonstranata na ovim protestima ne gaji bas neke simpatije… iako, realno, covek nikada nije bio na vlasti i od svih politicara u Srbiji jedini se nije zamerio gradjanima i jedini nema aferu prisvajanja ili „nenamenskog trosenja“ novca gradjana Srbije. Ova vlast moze da se odbrani samo ako se protesti radikalizuju jer su jedino za takvu odbranu sposobni i, kao sto se moze zakljuciti iz saopstenja njihovih odbora kojima najavljuju da ce braniti svog predsednika, spremni. Ovakve vlasyi se obaraju pamecu a ne silom. Milosevic je takodje oboren pamecu a ne silom iako ce mnogi reci da ga je srusilo milion ljudi na ulicama srusila ga je pamet koja je obezbedila milion ljudi na ulicama i sto je najvaznije koja je obezbedila da ne dodje do krvoprolica sto je neverovatan podvig s obzirom o kakvom se coveku i kakvoj vlasti radilo i na sta su sve bili spremni zarad ocuvanja iste. Vucic je copy paste Milosevica sa modernim pristupom a la Milo Djukanovic.
    Vlastima/Vucicu najvise odgovara isticanje Obradovica kome su vec uspeli preko svojih medija, sto cini nekih 95% medija u Srbiji, da zalepe etiketu ljoticevca i fasiste i zato je greska opozicije sto je Obradovic izbio u prvi plan, jednostavno oko njega je stvorena losa slika, bilo to realno ili ne. Dzaba sto je on lepo objasnio da je za jednog Srbina i pravoslavca najveca uvreda nazvati ga fasistom, jer ti (ne)ljudi su imali plan da nas nema i samo totali idiot moze da bude fasista a da pripada srpskom narodu. U prilog mu ne ide ni stav koji ima prema homoseksualcima a ciji je uticaj u nasoj zemlji sve veci i jaci a u svetu izuzetno veliki. Sto se RTS-a tice nema sumnje da svaki protestant, od prvog do poslednjeg, oseca prema RTS-u isto, najradije bi da ga nema, da se ukine, da nestane, da se ni jedan jedini dinar gradjana Srbije ne izdvaja za njega. RTS je javni servis koji to nikada nije bio. RTS se nikada u svojoj istoriji nije drzao onoga „vase pravo da znate sve“, cega je kao javni servis morao da se drzi, vec je uvek iskljucivo bio u funkciji promovisanja i afirmisanja vlastodrzaca i sakrivanja ili precutkivanja istine tj. realnog stanja u Srbiji. RTS je najvece medijsko zlo u Srbiji, daleko vece od npr. Pinka i Informera jer su to privatni mediji a RTS placaju, i time mu omogucavaju rad, gradjani Srbije
    a za svoje pare dobijaju vredjanje inteligencije, vredjanje dostojanstva i vredjanje zdravog razuma. Zato ljude toliko nervira taj RTS. Od upada u RTS mnogo bi efikasnija bila peticija kojom se trazi njegovo ukidanje, tu bi se videlo da je slogan „1 od 5 miliona“ veoma realan jer bi otprilike toliko ljudi potpisalo tu peticiju. U svakom slucaju, opozicija mora da neutralise ovaj pokusaj vlasti da predstavi kako je Obradovic preuzeo proteste i da uveri gradjane da je Obradovic samo 1 od 5 miliona koji zele normalnu, demokratsku, pravnu, evropsku i civilizovanu drzavu Srbiju.

  16. Vi ste BRUKA!!!!!!!Odlazite sa ulice i iz naših života.Ovaj narod postao je taoc ove jadne i bedne opzicije.Bio sam u BG u nedelju.Cirkus.Kao na vašaru.Ne zna se ko šta radi.
    Sklonite se i prepustite liderstvo mlađim, pametnijIM ,poštenijim i boljim ljudima.Vi ste BRUKA!!!!Mene da predvodi jedan i jadan Boško Obradović?

  17. E ako ovaj ikad dodje na vlast mi Bosnjaci i ostale nacionalne manjine, mozemo samo da se pakujemo.

    1. Pa vi onda samo sedite i opušteno sačekajte da dođe na vlast… i obavezno da zakukate kako vas srbi mrze.

    2. Ne sekirajte se. On može sada da bude glasan i da preti, a ako kojim slučajem dođe do neke izvršne vlasti, ima da promeni ploču jer će njega u suprotnom neki drugi promeniti.

  18. a zasto se vi brinete zbog toga? zasto listu Danas smeta da lider protesta bude Bosko Obradovic, obrisali ste sve komentare podrske Bosku Obradovicu, narodnom poslaniku, hrabrom i postenom srpskom patrioti…

    1. Nije da to smeta samo Danasu – to smeta svakom čoveku sa više od 2 grama mozga.

  19. G.Jovo Bakic,treba da bude ponosan na sebe.Glavna vest u Informeru je njegova kritika opozicije.

  20. Zanimljivo je da se iznenada pojača intenzitet protesta samo dan,dva pre finalizacije budžeta USA.

  21. A sto da ne bude Obradovic? Zasto ne dati i njemu pravo da se okrene prema centru sa desnice, a nije ni bio na vlasti…pa i Vucic je od radikala i mrzitelja gej populacije odjednom postao evropejac…mada je demagogiju i glasacko telo zadrzao!

    1. Vučić je i dalje radikal i mrzitelj gej populacije i nije evropejac niti će to biti čak i da poživi sledećih 200-300 godina. Ko veruje u takve kopernikanske obrte na domaćoj političkoj sceni ima ozbiljan problem sa naivnošću. Osim toga Vučić je psihički ozbiljno bolestan čovek sa veoma sumnjivim vrednosnim sistemom i kao takav je veoma privlačan za druge bolesnike i hohštaplere a takva ekipa na okupu znači samo katastrofu. Boško Obradović je vatreni ljotićevac kome bi za transformaciju trebalo jedno 30 godina koje Srbija više nema – potrošili smo ih na Tadića, „evropejce“ i kradljive „demokrate“. Naprednjaci će sami sebe srušiti, dovešće zemlju u stanje potpune neodrživosti i više uopšte nije pitanje ko će zameniti naprednjake već šta mi mislimo da uradimo sa ruševinama koje ćemo naslediti. Kad to shvatiš znaćeš i da je Boško loš izbor, možda i najgori od svih mogućih.

      1. Dok ti pravis analizu nama bespovratno curi vreme…ovde je potreban brz obrt sa bilo kojim liderom pa onda raspisivanje normalnih izbora u roku od 6 meseci, na kojima Dveri nece sigurno imati vise od 6 posto glasova! Idi ti brani drvece na Kalisu a mi provincijalci cemo da rusimo naprednjake!

  22. Gradjanski protest kada preuzmu opozicioni lideri vise nije gradjanski protest .

    1. A sta su ti gradjani uradili,setali tri meseca i niko nije znao za to.Sada u svim svetskim medijima pise sta se dogadja u Srbiji.Hocete slobodu,ali da se za vas bori neko drugi.Tvitujte i pravite zurke.

      1. Apsolutno si upravu, dolazi do izrazaja urodjeno licemerje koje nas I kosta svega ovoga sto nam se desava? Mirne proteste su poceli da osudjuju a kada se krenulo u konkretnost I realizaciji onda mudracima smeta Bosko? Mudrost mudraca jedino odgovara umobolnom uzurpatoru koji se segaci sa mnogobrojnim budalama? Napred s Boskom do pobede I uzurpatora i budala neopevanih?

  23. Ko o čemu, mediji o tome ko je vođa opozije! Čini mi se da ovakvi tekstovi samo bespotrebno polarizuju mnjenje. Obradović predstavlja, ili je barem od svih opozicionara najbliži, ne tako uzak deo javnosti koja se protivi vladajućoj garnituri. Ne može se taj deo sveta prosto ignorisati i nipodaštavati ako neko UOPŠTE želi promeniti sistem i smeniti ološ sa vlasti.

  24. NE, ne vidim nikakav razlog da bi bas ovom liku dao poverenje da ce da vodi Srbiju u bolje sutra. Mada ne moze da bude gori od Pinokia i nazadnog zla nikako,

    1. A ko kaze da ce on voditi Srbiju?Na postenim i fer izborima,gradjani neka daju poverenje kome misle da treba.

    2. Zalostno je kada zabludnela masa nerazume sustinu nezadovoljstva gradjana? Ko uopste trazi da Bosko vlada Srbijom i ko koga prisiljava da njemu daje svoje uvazeno poverenje? Za ogromnu zabludu koja je zaposednula i ovladala izpraznim umovima nema pomoci? Vucic je samo posledica a etiologiju treba da trazimo u nama i sistemu?

  25. Jovo Bakic,veciti pesimista koji je podzavao Belog.Potpuni promasaj od coveka.

    1. U čemo je poenta da Jovu Bakića diskvalifikujete na ličnoj osnovi? Možete da kritikujete njegove postupke ali reći da je potpuni promašaj od čoveka je nešto što doliuje samo nekoj vatrenoj radikalki.

    2. Bakić, niti smrdi niti miriši, ponekad nije načisto ni sa samim sobom.

  26. Jel se sećate onog Austrijanca koji je pre stotinak godina otprilike u ovo vreme probao juriš na Bundestag pa završio u zatvoru na par meseci a onda izašao kao heroj nacije. Boško je izgleda ljubitelj istorijskih knjiga. A i diplomirao je „Srbologiju“, baš tako verovali ili ne. Jedini je, valjda, zvanični srbolog

  27. U celoj Evropi jaca desnica.Bosko Obradovic ima energiju i harizmu,na protestu su ljudi isli za njim,gde god je isao.Sigurno nije savrsen,ali za sada je on sa najvise energije.

    1. Boško je čobanin iz okoline Čačka i za njim su samo išle ovce jer on zna kako se postupa sa ovcama. A Srbija je ipak i uprkos svemu građansko društvo.

    2. Sve bi to bilo tako da nema jedne sitnice koju niko ne vidi – Boško Obradović nije autentično iznikla desnica nego vanbračno dete radikala i socijalista začeto u jeku ratnih razaranja Jugoslavije. A ja ne želim da dospem u situaciju da se kao Toma Nikolić o tom detetu izjašnjavam kad poraste tvrdeći da je govXo.

    3. Boško Obradović nema harizmu jer da je ima ne bi bio na čelu marginalne stranke. Ovaj cirkus je njegov pokušaj da sebi da veći značaj. To su mu dopustili potrošeni lideri građanske opozicije kojoj Boško ni programski ni intelektualno ne pripada.
      Opozicijo, razdvoj se u dve kolone, građansku i nacionalnu, da bi biračima bilo jasno ko se za šta zalaže. Ovako izmešani odvraćate birače od birališta.
      I na kraju, poruka vođama opozicije: omanuli ste sa ovim, vreme je da ustupite pozicije novim, nepotrošenim liderima!

  28. Vidim da je narod koji je protiv Vučića i njegove sekte jako podeljen ovim povodom za i protiv Obradovića. Takav stav samo pomaže Vučiću. Dobrodošao je svako ko je protiv iskreno Vučića i njegove mafije, gde vlada korupcija i autobusokratija.

    1. Dobro bre Ero, majke ti, da li bi i Hitler bio prihvaljiv da se posvađa sa Vučićem oko vlasti?

    1. Super, vodi ga kući kod mame pa nam onda pričaj kakav je lider.

    1. Svi veliki ljudi su po merilima koje zastupaš „večiti gubitnici“. Možda ima šanse da se priključiš SNS-u i da dobiješ sendvič, nije sve izgubljeno, potrajače ovo zlo još neko vreme.

    1. Pa nema ih ali zato ima ekipu nezrelih i naivnih koji misle da će on da ih spase. Danas bi morao da napravi neki feljton o Dimitriju Ljotiću i da onda uporedi zalaganja Dveri za ideje koje inače propagiraju pa će biti jasno da je reč o Vučiću sa kratkim fitiljom.

    2. E jado i bedo ljudska? Definitivno ljudska glupost je bezkonacna i nemerljiva?

      1. Kaže se i piše se „beskonačna“. Shvatam da možda nepimenost i nije tvoj izbor ali sam siguran da drskost i bezobrazluk jesu a te dve stvari uvek idu ruku pod ruku.

  29. Posto ovi gradjanski cistunci i veciti beli listici,a ima ih koliko hocete,a na prvom mestu je Jovo Bakic,ne zele opoziciju,onda neka oni predvode ove hipi setnje koje mogu da idu jos sto godina.Kakva utopija.

    1. A ti misliš da je latentni fašizam bolja opcija od ogoljenog fašizma. I hipi pokret je pozitivan civilizacijski iskorak koji je nažalost propao kada su nestrpljivi koji su hteli da žive punim plućima sad i odmah nadvladali. I da, ako ti Jovo Bakić nije uzvratio ljubav to ne znači da je on loš čovek.

  30. Treba neko da povuće. Neko kao Vuk Drašković pre nego što je postao ono što je sad.

  31. Ovi gadljivci na opoziciju,kakva god da je ona trenutno,treba da shvate da oni sa ovim hipi setnjama za sto godina nece nauditi Vucicu.Za ova dva dana,kada je ta opozicija krenula u konkretne poteze,ceo svet je pricao da se u srbiji nesto desava,a pre toga,za tri meseca setnje,nista.Opozicija,ako se ovako nastavi,da je napadaju vise oni sto,kao nisu za Vucica,treba da prepusti proteste Jovi Bakicu i Banetu Trifunovicu,vecitim belim listicima,da mirno setaju i citaju govore.Videcete da ce oni upropastiti sve,jer jednostavno nisu sposobni za bilo sta.Kao i ovaj Kokan Mladenovic,koji ne bi popio kafu sa opozicijom.

  32. Pa sta vise hocete, ko god da se pojavi nije dovoljno dobar, opozicije nema, opozicija razjedinjena, oni se ujedine, nemaju program i plan, naprave ga, ne valja sto su u skupstini, izadju iz skupstine, ne valja treba da budu aktivniji, izadju na proteste, ne valja, politizuju proteste, nije samo Obradovic tamo, tamo je cela OPOZICIJA. Ako cekate da Liberali (LDP i LSV) ili salonski intelektualci tipa Jovo Bakic i Vesna Pesic skinu Aleksandara Vucica, onda to sigurno necete docekati. Svi ostali su na ulici. A ko zeli da se pridruzi SNS spinovanju, samo napred.

  33. Ja primecujem isti stil komentara Vucicevih botova i botova „opozicije“. A jos nisu ni dosli na vlast!

  34. Do sada bio na svim protestima .Vise ne, hvala lepo. Da me predstavlja Bosko Obradovic?

  35. samo da opet ne nakarikaju 50 zahteva. nikako da se opasulji opozicija. sve što treba da tražite je slobodni mediji i slobodni izbori. time vršite na njega pritisak i izvan države jer su to sasvim opravdani zahtevi u svakoj normalnoj državi. Ako neda protesti se nastavljaju, pa neka on objašnjava svojim zapadnim „prijateljima“ zašto neda nešto što je osnovno u njihovim zemljama.

    Sa slobodnim medijima on pada ko kruška za godinu-dve najduže tako da je traženje ostavki njega i njegovih slugu čisto gubljenje vremena i umanjivanje značaja ta dva najvažnija zahteva. Treći eventualni razlog bi mogao biti da odblokira skupštinu i dozvoli normalan rad iste ali ni to nije toliko bitno bez slobodnih medija.

  36. Jovo Bakić kao i svi salonski revolucionari filozofira.OVDE NA ŽALOST NA ŠTETU NARODA.

    1. Jovo Bakić je trenutno najpošteniji srpski intelektualac. Ako misliš da je revolucionar imaš potpuno pogrešan doživljaj coveka – kao kad bi tvrdio da je loš golman koji namerno prima golove. Revolucionari su uvek bili ljudi iz običnog naroda, intelektualna elita nikad nije davala revolucionare. I revolucija nije rešenje, rešenje je progresivna evolucija.

  37. Ako ne oteraju Obradovica, imacemo prolece koje ce nas ponovo zaviti u crno! Na dugi rok! Kako nalazimo sve zlo gore od gorega? Zveri a ne Dveri!

  38. Jako mi je žao za „Ne davimo Beograd“. Oni su se ljudi stvarno „dali“ svima nama, ali avaj, Putin je preuzeo opoziciju i on sada plaća i kontroliše celu Srbiju. Celu celcatu. Baš težak trenutak i za Srbiju iza ceo svet. A za Boška ćemo još čuti, nego šta.

  39. Kako mogu u protestima da stoje zajedno ultra desnicar, levicar i svi izmedju? Je li moguce da je AV toliko ujedinio sve protiv sebe? Ili je ovaj protest, iako opravdan, totalno neorganizovan i postace zrtva interesa pojedinih?
    Dveri?! Dveri vode protest?? Ultra desnicarska stranka. Kad im procitam statut i program krv mi se sledi u zilama. Takvi treba da budu po marginama drustva dok ne nestanu. To je anomalija modernog doba.

    Za nas koji zivimo napolju vec dugo ovo je sve jako zbunjujuce. Razumemo zasto se protestuje i podrzavamo to. AV nije opcija moderne, perspektivne drzave. Istovremeno se plasim da ce sav trud protestovanja biti uzalud ako 1 od 5 miliona inicijativu uzurpiraju dveri isl. apsurdne struje.

  40. Ja sam protiv Vucica, ali u poredjenju sa ovom opozicijom u kojoj je Ejjjj Djilas zamisli, i Jeremic.. Ma dajte ljudi! Neki novi mladi ne korumpirani i ne pokvareni politicari treba da stupe na scenu. A ne Djilas, Jeremic i Sergej narkoman! Imali Cedu belo, sad Sergeja zuto. Prosto UZAS!

  41. Ja sve napade protiv Obradovica mogu samo da razumem kao suptilan nacin za razbijanje protesta i opzicije, Bosko Obradovic i Sandra Raskovic su po meni ono najcistije sto srpska desnica moze da ponudi, ako neko misli da u Srbiji ne sme da postoji cak ni takva desnica, i bolje mu je da zivi jos deceniju po Vucicem, to je njegov izbor, moj definitivno nije. Cenim Jovu Bakica, ali ko ga je poslusao glasao je kao i on za Belog, a sada iako je prisutan na protestima, u medijima deluje cesto demotivisuce. Vesna Pesic, je promovisala bele listice… Dakle svako ima svoje, misljenje, opredeljenje, savest, nema mesija, bezgresnih, niti sveznajucih. Bosko moze da ide na proteste sa LGBT aktivistima, a neki ovde ne mogu sa Boskom. Pa ko je onda tu iskljuciv, fasista, netolerantan. Bosko je jedan od inicijatora ujedinjenja opozicije i dosledan borac portiv Vucica i za to mu skidam kapu.

  42. Posto ovi tviterasi i hipi pokreti misle da smene ovakvu drzavnu hobotnicu na celu Srbije,onda opozicija treba da njima prepusti proteste skroz.Znajte da bi se ugasili za par dana.Ko ce da vodi narod,Jovo Bakic??

  43. Nacionalisti NIKADA NISU dobro doneli Srbiji. Ni svetu! Uvek su gubili i u ratovima i u miru!… Obradovicu da li razumes ovu poruku!? Trazis slobodu a navijas za diktatore i okupatore!!!!!! Ili si mozda krtica u ovoj opoziciji….

  44. Fikus bez ikakve namene osim homoseksualno-promotivne, koga zaliva Vucic – nam je upravo objasnio sta i ko preuzima na Protestima, zloupotrebljavajuci gradjane?!

    :))))

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.