Potpisivanje pravno-obavezujućeg dokumenta sa Kosovom podrazumeva promenu Ustava Srbije

Ostavite komentar


  1. Niko se ne bavi tim pitanje verovatno zato sto je svima cilj da status Kosova i Metohije ostane onakav kakav je po Ustavu i definisan, odnosno da ostane sastavni i neodvojivi deo Republike Srbije.

  2. Zašto bi smo mi menjali Ustav i izbacivali pominjanje Kosova i Metohije?
    Jedino što možemo uneti je da potvrdimo da je Kosmet pod privremenom okupacijom Amerike.
    Ali takve stvari se ne unose u Ustav.
    A i vrlo brzo će se ameri kupiti odatle.

    1. Spavajte Spavajte vi samo. Pojeo Vuk Magarca a on misli da je u snu.
      Ja se prosto divim vasih budalastina realitet je drugaciji dodjite pa posetite Republiku Kosova pa se sami uverite. Nemojte slusati bajke vasih politicara.

      1. I vi cete morati polako da se budite iz vaseg klintonovskog sna devedesetih u danasnju putinovsko-trampovsku stvarnost. … A valjda i vi na albanskom imate neku poslovicu nalik onoj nasoj srpskoj: „Nicija nije gorela do zore.“ ?!

  3. Nije samo iz Ustava KIM se moraju brisati iz svih zakona i programa koji pominju KIM(školstvo,zrdavstvo,penzioni fond,zdravstveni fond,vojska,policije,carina,granica sa Albanijom,program vrtića,kultura,sport……..),pročitati samo šta se traži od Makedonije u vezi sporazuma sa Grčkom?

  4. Ono sto kaze g.Janjic da treba brisati Kosovo iz ustava Srbije ,to nije nista novo,jer ko njega finansira mora o tome i da prica.A ono sta pise Radio Slobodna Evropa,pa nadjite mi tekst kada je jednom „Radio Slobodna Evropa “ napisala nesto lepo o Srbiji.Znaci sve poznata lica jos od davnina koja imaju zadatak samo da pisu protiv Srbije.Znaci to je ta medijska masinerija koja treba da uradi svoj posao.Prvo se prica o podeli Kosova,kad se zavrsi sa tim onda krece razgranicenje,pa posle toga Kosovo u UN-u, e sada je dosla nared prica o brisanju Kosova iz Ustava Srbije.e posle ovoga verovatno ide prica o medjusobnom priznavanju.Znaci ko ima medije u ruke danas on vlada svetom.

    1. Ja garanrujem, Zorane, da u zadnjih dvadeset godina niste ni krocili na Kosovo. A mozda i nikad u zivotu.
      S druge strane, na teritoriji danasnjeg Kosova ljudi zive makar 4-5000 godina. Tokom najmanje 3500 godina su postojale neke drzave u cijem sastavu je ta teritrija bila. Od tih 3500 godina Kosovo je bilo u sastavu Srbije nepunih 400 godina (280-290 u doba Nemanjica i 87 godina od 1912 do 1999). 1912 Zapadne sile su dale Kosovo Srbiju, Francuska nam je presudno pomogla svojom avijacijom da ga osvojimo od Turaka. Kad su videli da mi nismo sposobni da tom teritorijom upravljamo ni posle 87 godina i da pri tom pravimo probleme i humanitarne katastrofe usred evrope, uzeli su Kosovo od nas i proglasili ga nezavisnim. Na Kosovu je, svakako i 1912 bilo oko 80% Siptara. Ni pokusaji naseljavanja „zdravim slovenskim, citaj srpskim, elementom“, ni pozamasna visedecenijska emigracija Siptara u Tursku nisu promenile strukturu Jedino sto smo uradili, stavili smo Kosovo u preambulu Ustava i nazvali ga „srcem Srbije“. E pa, to nije ni blizu dosta. I da nam neko sad vrati Kosovo, Srbija ne bi mogla da upravlja Kosovom. Jedino kad bi neko nekakvom madjijom odneo sve Siptare negde u Juznu Ameriku ili Australiju, mozda bi to odgovaralo takvima kao vama. Garantujem da bi cak i tad trazili jos da neko dodje da napravi celu infrastrukturu.

  5. Potpisivanje pravno obavezujuceg dokumenata Kosova sa Srbijom podrazumjeva isto promenu ustava Kosova a to znaci da se moze poništiti i Zakon o Specijalnom Sudu Kosova u Hagu , a to znaci da svi oni koji su počinili zvjerstva i zlocine , albanci i srbi , mogu spavati mirno jer se nece predati licu pravde sto je i cilj tolike prašine i hajke oko promene granica , dizajniranju , razmjeni teritorija , podeli Kosova ili
    ubuduće ce izmisliti neki drugi idiotski naziv , a sve to svodi na spašavanju kriminalaca i zločinaca od djelovanja pravde nad njima i poricanja pravde žrtvama i njihovim porodicama i najbližima

    1. Ramus Haridanaj svakako mirno spava. Branila ga je advokatska kancelarija zene Tonija Blera. Sve je vise nego jasno. A inace motiv osnivanja Tribunala je bio obracunavanje sa Srbima, dok su ostale nacije bile privilegovane. Tribunal je trebalo finansirati iskljucivo iz budzeta UN, umesto toga, od samog pocetka su SAD finansirale Trubunal. Zato batalite te gluposti oko tog suda (ne)pravde.

  6. Srbija ima problema sa ostalim delovima Srbije gde zive druge nacije ,sta snjima? ! .Te nacije kao Bugari-(Bosiljegradi dr.), Madjari (Vojvodina),Bosnjaci(Sandjak),Albanci (Presevska dolina) i drugi ce trazit nesto kao za srbe na Kosovu.Ova vlast ide ka tome „brigo moja predji na drugoga“dok su na vlest.
    No bilo kako bilo zivi bili pa videli, novi izazovi tek ce da joj se trazi da bi uhvatila korak na pravom putu ka Evropi.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.