Potpredsednik BNV Esad Rahić pisao predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću

Ostavite komentar


  1. Ništa u tekstu ne sporim, pa čak i ono o Novom Pazaru kao „Srbijanskom Vuhanu“… Ali, ali u Srbiji i R. Srpskoj u službenoj je upotrebi bošnjački jezik.

  2. Cekaj, kakav je sad to „bosanski“ jezik? Da li se razlikuje od „bosnjackog“ jezika. Ko govori prvim a ko drugim? Zbog cega se dozvoljava pripadnicima „naroda“ koji je nastao tako sto su lokalni hriscani uzeli veru turskog okupatora i preuzeli turske obicaje cime su dobili neke privilegije tokom okupacije, da svojata nazive „bosanski“ ili „bosnjacki“ cime vrlo agresivno prisvajaju Bosnu i izjednacavaju sebe sa Bosnom dok se Srbi i Hrvati i ostali koji zive na teritoriji BiH pretvaraju u nekakvu manjinu i uljeze?? Zasto se dozvoljava i tolerise takvo sovinisticko ponasanje?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.