Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izrazio je juče zadovoljstvo zbog najava da bi pregovori Srbije s EU uskoro mogli da budu nastavljeni, ali i upozorio da konačna odluka o tome zavisi od procena glavne haške tužiteljke Karle del Ponte. „Veoma smo zadovoljni što čujemo neke pozitivne tonove, ali moramo biti oprezni i svesni da će poseta Karle del Ponte biti integralni deo procene EU oko otpočinjanja pregovora (o stabilizaciji i pridruživanju) sa Srbijom“, izjavio je Đelić za Betu.

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izrazio je juče zadovoljstvo zbog najava da bi pregovori Srbije s EU uskoro mogli da budu nastavljeni, ali i upozorio da konačna odluka o tome zavisi od procena glavne haške tužiteljke Karle del Ponte. „Veoma smo zadovoljni što čujemo neke pozitivne tonove, ali moramo biti oprezni i svesni da će poseta Karle del Ponte biti integralni deo procene EU oko otpočinjanja pregovora (o stabilizaciji i pridruživanju) sa Srbijom“, izjavio je Đelić za Betu. Đelić je rekao da je on „lično, kao i cela Vlada Srbije, uveren da ćemo uspeti da uradimo sve da ti pregovori otpočnu u najkraćem vremenu“. „Zadovoljni smo što čujemo pozitivne tonove, ali moramo da budemo oprezni i dalje radimo“, dodao je.
Poslanik Demokratske stranke Boško Ristić ocenio je juče da najava evropskog komesara za proširenje Olija Rena o skorom nastavku pregovora sa Srbijom govori o tome da je EU procenila da Vlada Srbije može da garantuje sprovođenje politike koja je proevropska i demokratska. „To znači da su svi politički činioci koji tvore ovu vladu pružili dovoljno uveravanja da će nastaviti putem evrointegracija i da će usvojiti sve standarde, posebno one koji se tiču promene zakonodavstva“, rekao je Ristić novinarima u Skupštini Srbije. Dodao je da očekuje intenzivan rad u parlamentu tokom celog leta kako bi Skupština usvojila sve potrebne zakone za približavanje Srbije EU.
Poslanik DSS Zoran Šami izrazio je juče zadovoljstvo najavom nastavka pregovora Srbije i EU. Dobro je da se pregovori nastave što pre, ali nije bilo dobro što su ti pregovori prekinuti, rekao je Šami novinarima u parlamentu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari