Poziv opoziciji još nije stigao 1Foto: Aleksandar Levajkovic/FoNet

– Poziv za razgovor o formiranju budućeg sastava Vlade Srbije nije stigao ni Čedomiru Jovanoviću, lideru LDP, ni predsedniku pokreta Dveri Bošku Obradoviću, rečeno je Danasu u tim strankama.

P { margin-bottom: 0.21cm; }

Na pitanje da li je taj poziv stigao na adresu Saše Radulovića, lidera pokreta Dosta je bilo, juče nismo uspeli da dobijemo odgovor. Istovremeno, trojica lidera koje je Danas kontaktirao, odmah su, nakon javnog poziva, koji je uputio mandatar Aleksandar Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare, početkom nedelje, potvrdila našem listu da će se sigurno odazvati tom pozivu. Taj poziv očekuje, naravno, i Ivica Dačić, predsednik SPS.

Kako je Danas već izvestio, poziv lidera SNS i premijera Vučića strankama na razgovor o budućoj vladi, podelio je opozicioni blok od četiri stranke koje nakon protesta 24. aprila zbog izbornih manipulacija, imale nekoliko upečatljivih zajedničkih nastupa. Prema onome što su rekli Danasu Vučićevom pozivu će se odazvati Saša Radulović i DJB, kao i Čedomir Jovanović, lider LDP. U druge dve članice Jovanovićeve koalicije SDS i LSV bili su uzdržani i rekli da će odluku doneti na stranačkim organima.

Bojan Pajtić je ranije izričito rekao da DS neće učestvovati u tim razgovorima, a sličan stav iznela je i Sanda Rašković Ivić, predsednica DSS, rekavši da je izlišno ići kod Vučića. Međutim, njen koalicioni partner Boško Obradović iz Dveri rekao je da će se odazvati kao i pozivu predsednika Tomislava Nikolića na konsultacije. Zanimljivo je da su radikali u prvom reagovanju bili uzdržani i rekli da će na stranačkim organima odlučiti o Vučićevom pozivu. Najveća pažnja usmerena je na to hoće li socijalisti ostati partneri SNS u vlasti, ali su informacije o tome kontradiktorne, uprkos spremnosti lidera SPS Ivice Dačića da razgovara sa Vučićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari