Poznata i ruta protesta Srbija protiv nasilja u Kragujevcu: U planu i blokada raskrsnice kod Medicinske škole 1Foto: Z. S. M.

 

Protest „Srbija protiv nasilja” održače se u subotu u Kragujevcu.

Kao i do sada okupljanje je u 18 sati na Đačkom trgu kod Prve kragujevačke gimnazije.

Odatle će se krenuti u protestnu šetnju, ovoga puta drugom rutom.

Sa Đačkog trga odakle počinje šetnja kolona će se uputiti ulicom Vuka Karadžića, Kneza Mihaila, 27. marta, glavnom ulicom, Kneza Miloša, Karađorđevom, Vojvod Putnika, Potporučnika Govdarice, do raskrsnice kod Medicinske škole.

Poznata i ruta protesta Srbija protiv nasilja u Kragujevcu: U planu i blokada raskrsnice kod Medicinske škole 2Po najavi organizatora na lokaciji kod Medicinske škole u naselju Všarište na saobraćajnici odakle vode putni pravci za Beograd, Topolu, Aranđelovac i Raču učesnici protesta će ostati do 20 sati.

Subotnji skup je četvri protest „Srbija protiv nasilja” u Kragujevcu.

Prva dva, pre nego što su se kao organizatori protesta pojavile parlamentarne opozicione stranke, takođe održana na Đačkom trgu ispred Prve gimnazije, organizovale su tri Kragujevčanke, majke koje imaju decu školskog uzrasta.

Inače, organizatori skupa „Srbija protiv nasilja” u Kragujevcu ove nedelje pozvali su sugrađane da putem onlajn ankete iznesu sopstvene utiske o tom događaju i svojim predlozima direktno učestvuju u kreiranju narednog protestnog skupa, ideja koje bi saobraćajnice trebalo blokirati kao i da se izjasne od ružini trajanja protesta, blokada, trase kojom će se šetati kroz grad.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari