Premijerka: Rezolucija EP jasna poruka pre svega Srbima na Kosovu i Metohiji

Ostavite komentar


  1. Stvarno su dometi gdje premijerke prilicno ograniceni. Danas kaze ovo: „Rezolucija EP jasna poruka pre svega Srbima na Kosovu i Metohiji..“ Dakle sve joj je JASNO! A juce?! „Brnabić o rezoluciji: Ništa mi sad tu više nije jasno – EK kaže jedno, EP drugo.“ Blago nama kada odluke u NASE IME donose zbunjeni politicari.

  2. Premijerka Ana Brnabić ocenila je danas da je rezolucija o Srbiji, koju je nedavno usvojio Evropski parlament (EP), neobavezujući dokument ali i „jasna poruka pre svega Srbima na Kosovu i Metohiji“. Jeste tako to rade sami od sebe pokusavaju silom i izbegavaju ono sto i treba da rade ne postuju nista niti medjunarodno pravo jeste illegalno u svemu sta pokusaju i rade to pravo nemaju !!!

    Gostujući na televiziji Pink, ona je ocenila da je poenta usvajanja takvih dokumenata „da se stalno vrši pritisak na Srbiju“. Sto nemaju pravo srbija ima pravo da tuzi sto rade svega na illegalni nacin sto stvaraju sile i pritiske na srbiju to pravo nemaju !!!

  3. Ona je upitala Brisel i Prištinu „gde je Zajednica srpskih opština“ (ZSO).

    „Prvih šest tačaka Briselskog sporazuma se odnosi na ZSO a preostalih devet je Beograd već ispunio. Kad imate pravo da usvajate onakvu rezoluciju, da nam svakog dana pričate o našim obavezama koje inače nigde nisu zapisane, onda pitam gde je ZSO“, rekla je premijerka. Jeste tako !!!

  4. Ponovila je da se u zvaničnom dokumentu EU za poglavlje 35, „nigde ne pominje“ međusobno priznanje Srbije i Kosova već da je Kosovo predstavljeno zvezdicom u skladu sa rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244. Jeste tako to i svi znaju ali zele silom sto nemaju pravo to se nemoze dozvoliti !!!

  5. Ove godine smo videli nove stvari koje je Priština uradila, ukinula je pravo glasa Srbima na Kosovu i Metohiji, najpre na referendumu a potom i na izborima 3. aprila. Na to su EU i Kvinta reagovali samo saopštenjem i nije bilo ništa a Priština se potom prijavila članstvo u Savetu Evrope, organizaciji koja je čuvar ljudskih prava“, rekla je premijerka.
    To pravo nisu imali izbegavali pravo srba u svojoj sopstvenoj zemlji sto nisu i nemaju nikakvog prava da zabrane srbiju niti narod od svojih prava od njihove zemlje zakona i refernduma niti izbore
    Dodala je da je atentat na bivšeg premijera Japana Šinza Abea „tužna vest za Srbiju“ jer je po njenim rečima, mnogo uradio na ekonomskom i političkom zbližavanju dve zemlje. To je dobro !!!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.