Premijerka Srbije sutra u Bernu na sastanku sa predsednikom Švajcarske

Ostavite komentar


  1. Moj drugar je vec 30 godina u Svajcarskoj i nema pojma kako se zove njihov predsednik, ali dobro zna ko je Ceda, Canak, Palma, Martinovic, Krkobabic, Risticevic, Dacic, Seselj, Bajatovic, Antic… Ne pamti da je ikad video da njihov predsednik ili premijer pustaju u rad tunele, autoputeve, bolnice, obdanista, vrtice… To uglavnom rade sefovi gradilista, dakle oni koji su tu provodili dosta vremena.

    1. Upravo tako Marko,jer i ja živim u CH već 30 godina,i ne znam kako im se zove predsednik,a i većina Švajcaraca takodje nemaju pojma,a i ne zanima ih,a mi kad dodjemo u tu fazu razuma,za jedno 100 godina,a možda i nikad,tada ćemo živeti,ne samo kao Švajcarci,nego kao većina slobodnih i bogatih zemalja.

    2. Uli zapravo nije predsednik već predsedavajući predsedničkog komiteta zemlje. Švajcarska nema instutuciju predsednika koju drži jedan čovek izabran na zizborima već se od vlade sastavlja predsedavajući komitet od 7 osoba koje grupno vode zemlju. Svaka od tih osoba 1 godinu ima mandat da predsedava komitetom i u toj godini preuzima ulogu onoga što je u drugim zemljama predsednik u internacionalnim odnosima. Zato niko ni ne zna ko je predsednik, zato što nije bitno dok god rade svoj posao u skladu sa politikom vlade.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.