Premijerska fotelja zavisi od broja glasova donetih Vučiću

Ivošević: I novi premijer i rekonstruisana vlada moraće da budu potvrđeni u Skupštini
Lider SNS i dalje drži otvorenu opciju za vanredne parlamentarne izbore

Ostavite komentar


  1. Iskreno, ne bih voleo da npr posle biranja Vucica za predsednika, Dacic bude premijer, ipak treba neko iz redova SNS jer imaju najvise poslanika, a ako Dacic bude uslovljavao kao sto voli, onda nek idemo na izbore opet pa da vidimo ko ima vecinu pa da, razumno, premijer bude iz najjace stranke.

  2. Sad kad su videli da nemaju sanse u trci za predsednicku fotelju, sad bi svi u premijersku

  3. Jadan je narod u ovoj zemlji. Sam ce da izabere da bude rob i da bude potlacen. A sva ta bolumenta na vlasti, koja u gradjanima vidi samo glasove, ce da uziva, da gradi, da se siri, da putuje, da stavlja pokradene pare u strane banke, da obezbedi unuke i paraunuke. Funkcionalno nepismeni narod ce jos da misli da je to za njegovo dobro. Ubedili su ga da je demokratija zlo, sve je to seme "zute bagre", bolje je jedan vodja, jedna zemlja, jedna partija. Dodje coveku prosto da place, da ode da zivi kao gorstak na nekoj planini ili da se odseli iz ove nesrecne zemlje. Tuga, tuga i samo tuga. Dokle bre vise.

  4. Boze, kog duduka smo mi imali za predsednika! A tek bahatog kriminalca za premijera… Dozvolili smo im da nas pljuju, vredjaju, ponizavaju, ismevaju, pljackaju, nipodastavaju i rade sta hoce sa nama… Nestacemo kao narod…

  5. Vratili smo se 20 godina unazad, tuga. Kaze Palma: "u parlamentu Srbije "ne treba da sede oni koji nemaju legitimitet i ne predstavljaju nikoga". Pa odlicno – ajde neka Palma prvi izadje samostalno na izbore, a onda i svih 15ak partija koje su se okupile oko SNS, pa da vidimo koliko oni glasova imaju i koga predstavljaju. Sve same kombi partije i interesne organizacije.

  6. "…најважније је да све у парламенту функционише демократски" – ко о чему, к..ва о поштењу, или како мали Перица замишља демократију. Кад радикали почну да се "фрљају" демократијом, некако би логично било да изађе Бабић ваздуплохов и објасни дефиницију исте – не сумњам да би било нешто што никада нико нормалан у животу није чуо. Срамна трговина на коју би, да није власт, први пљунуо тај ко је изговорио. Све се купује и продаје, функције, фотеље, наши бедни животи и гласови, све је општи циркус и спрдачина. Некад су нас родитељи учили да је важно бити пристојан и о сваком неслагању разговарати без урлања, да је подло вређање сопствена немоћ, недостатак аргумената, глупост и незнање а да често паметнији попушта. Да ли нас је то попуштање паметнијих довело до тога да је држава остављена у рукама неписмених бескичмењака, нервно лабилних и оних на граници ретардације? Како је могуће да после свега што видимо (и живимо) има још оних који "немају за кога да гласају/сви су исти"?

  7. "Za vikend, najkasnije u ponedeljak", a možda u utorak ili četvrtak, a sigurno najkasnije u petak,… a sada se vratite na početak ovog teksta. I,… tako prođe život, ako se ovo u Srbiji može nazvati životom.

  8. "Razumem motive za takvu inicijativu, jer se opozicioni predsednički kandidati ne izjašnjavaju jedino o najvažnijim pitanjima za Srbiju, kao sto je tužba Bakira Izetbegovića, rehabilitacija ustaštva u Hrvatskoj, problemi sa Prištinom…"

    Dok to budu najvažnija pitanja, bićemo tu gde smo sad, i gde smo i bili pre koju dekadu.

  9. I tako ćemo dobiti najsposobnijeg premijera? Na osnovu donetih glasova? Može li gore? Vreme je da im vidimo leđa.

  10. To ulicarsko zavlacenje i sibicarski marifetluci predsednika vlade, u kandidaturi za predsednika drzave, odista ne bi vise trebalo da interesuje nikoga. Iznosim iskljucivo svoje licno misljenje.

  11. Ovu situaciju je najlepše opisao Djenka, iz "Maratonaca": "Deco, evo vam za sladoled, ali da svuda trčite i vičete: ponovo radi bioskop, ponovo radi bioskop".

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.