Pretnje i pozivi na ubistvo predsednika Vojvođanske partije Aleksandra Odžića 1Foto: G. Nonin

Predsednik Vojvođanske partije (VP) Aleksandar Odžić dobio je na Tviter nalogu partije više stotina pisanih pretnji i otvorenih poziva na likvidaciju i njega i svih drugih Vojvođana, saopštila je danas ta stranka.

Kako su naveli u saopštenju, pretnje i pozivi na ubistvo stigli su nakon što je VP pozvala svoje pristalice da podrže proteste građana protiv zakona o eksproprijaciji i o referendumu.

„Zabrinuti smo i upozoravamo javnost i institucije sistema države Srbije da je bezbednost predsednika VP visoko ugrožena i tražimo hitnu reakciju nadležnih organa protiv lica koja prete progonom i ubistvima političkih neistomišljenika“, navodi se u saopštenju.

Podsetili su da je VP parlamentarna stranka u Skupštini Vojvodine u kojoj je Odžić pokrajinski poslanik „što jasno ukazuje na motive i prirodu ovih do sada nezabeleženih uvreda i pretnji“.

Uz zahtev da ih nadležni organi zaštite u slobodnom izražavanju i političkom delovanju, stranka je javnosti podelila deo sadržaja sa Tvirter naloga, a najavljeno je i da će „sa brutalnim napadima na članove i predsednika upoznati i međunarodnu zajednicu“, od koje se očekuje adekvatna reakcija, u cilju slobodnog izražavanje i neometanog političkog delovanja te stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari