Profesionalne diplomate da zamene stranačke kadrove

*Boban Stojanović: Od partija koje su na vlasti ne očekujem da će profesionalizovati diplomatiju *Aleksandra Joksimović: Važno je da se kadrovi kvalitetno podmlađuju
Stručnjaci za spoljnu politiku o najavljenoj smeni generacija u srpskoj diplomatiji

Ostavite komentar


  1. Kadrovi SNS a i SPS a su voditeljke na dno televizijama,pevaljke i oprani kriminalci.

  2. zamena stranačkih vojnika stručnim diplomatama?? aaaaaa hahahahahahahah ko će to da uradi? Dačija, ministar spoljni koji ne zna nijedan strani jezik, ode u Argentinu pa bunca mi se znamo – Maradona, Če Gevara, aaaaa hahahahhahahah aaaa hahahaha!

  3. Da potpuno si u pravu. Recimo, ministar diplomatije treba da zna barem jos jedan jezik osim bosanskog. To bi bilo onda profesionalno.

  4. U svakoj pametnoj zemlji na tako vaznim pozicijama se postavljaju osobe adekvatno obrazovane i temeljito pripremane, koje pored navedenog moraju da tecno govore dva strana jezika Engleski se podrazumevajer je veoma bitan u diplomatiji.U Srbiji na zalost na funkcijama veoma bitnim za drzavu Srbiju se postavljaju osobe po dogovoru partija koje su u koaliciji i ne obraca se paznja na adekvatno obrazovanje i pripremu a jasno je da takve osobe nemogu preko noci da se pripreme za tako odgovorne poslove u diplomatiji i ne samo u njoj a primera ima dovoljno da ih ne navodim.U Srbiji je na zalost sve moguce i nista nije nemoguce.

  5. Da bi neko rukovodio tim profesionalcima diplomatama mora da je i sam profesionalac u tim vodama, a ne „univerzalni“ političar koji jaše s jednog na drugo, treće,…..ministarstvo. Sve ostalo je džabakrečenje.

  6. Ma DA. Najprofesionalniji je Veljko Odalovic. Od glave se stvari dovode u red, a ne od repa.

  7. 28 godina deluje u ime politicke mafije i sada ON ni manje ni vise trazi da zamene ,,stranacke kadrove ,, Koliko jos moze da izdrzi Srbije ,a da ne totalno propadne ,kako teritorijalno tako populaciono .zar j emoguce da menozemo da lustriramo ovo jezgor SESELJ DACIC VUCIC koje deluje 28 godina?

  8. Čemberlen, Molotov, Fon Ribentrop, pa kasnije Andrej Gromiko, Kisindžer, Kozirjev, Černomidin, Lavrov… a među njima zamisli „Miljacku“… Mislim…

  9. Urušavanje Ministarstva spoljnih poslova je mnogo ozbiljniji problem za ovaj narod i državu, od naših ličnih animoziteta prema Vučiću, Dačiću ili bilo kome iz aktuelne Vlade Srbije?! Medjutim, ovaj članak, kao i najveći broj komentara po našem „dobrom“ običaju, bavi se likom i delom gospodina Dačića, čoveka koga bi mogli da predstavimo rečima „Videla se vila u čem nije bila“?! Mi smo valjda jedini narod gde kadrovi MUP-a, mogu obavljati poslove i u MSP-u ili, gde ministar vojni može postati ministar finansija?! Zar je bilo šta drugo važno?! On je ministar a njegova žena ministarka?! Zar se tu nešto radi? Valjda je i novinarima najlakše i najzabavnije da se bave tračevima i pojedinačnim izlivima gneva nego da ulaze u ozbiljnu analizu neverovatne destrukcije jedne od vodećih institucija ove države?! Koga to zanima?! Najveći broj ljudi, dovučenih u MSP, tokom poslednjih desetak godina, sa razno-raznih strana i na pritisak visokih političkih ličnosti, poslove u diplomatiji shvata kao primanje velikih plata, ispijanje viskija, švalerisanje sa strancima koji na to jedva čekaju, igranje tenisa i letovanje u nekom od mondenskih odmarališta?! Ljiudima „sa vezama“ ne pada na pamet da se bave običnim kancelarijskim poslovima?! Pa nisu oni bili verne sluge ili „poslovna pratnja“ da bi prljali ruke mastilom?! Šta reći a ne zaplakati?!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.